BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανάρπαστο το χλωρό κρεµµυδάκι ειδικά στο χονδρεµπόριο

Υψηλή ζήτηση αλλά και λίγο καλύτερες τιµές από πέρσι ειδικά στη χονδρική αγορά καταγράφει αυτήν την περίοδο το φρέσκο κρεµµυδάκι στην ελληνική αγορά, καθώς λαµβάνει ώθηση από τη µερική έλλειψη και την καθυστέρηση σχεδόν κατά 1 µήνα της συγκοµιδής του λόγω του χιονιά του περασµένου ∆εκεµβρίου και Ιανουαρίου, όπως αναφέρουν παραγωγοί της Αττικοβοιωτίας σε δημοσίευμα της Agrenda.

Ανάρπαστο το χλωρό κρεµµυδάκι ειδικά στο χονδρεµπόριο

0
0
Πιο αναλυτικά, η καλλιέργειά του επηρεάστηκε από το κρύο όπως συνέβη και µε όλα σχεδόν τα κηπευτικά αλλά τώρα µε την άνοδο της θερµοκρασίας επανακάµπτει η παραγωγή του. Μάλιστα, όπως σηµειώνει ο πρόεδρος Νέων Αγροτών Βοιωτίας Βασίλης Κόλλιας, επειδή ήταν σε έλλειψη το χλωρό αρκετοί παραγωγοί αποφάσισαν να βγάλουν τα «κεφάλια» (σπόρος) που προορίζονταν για να γίνουν ξερό κόκκινο ή λευκό και το πουλούσαν στην αγορά σαν χλωρό.



«Υπάρχει όµως διαφορά ανάµεσα στο χλωρό και το ξερό κρεµµύδι. Το χλωρό είναι πιο µικρό, µαλακό και τρυφερό και είναι ιδανικό για σαλάτες, ενώ το ξερό είναι πιο σκληρό, µεγαλύτερο και µε κούφια φύλλα», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τις τιµές, σύµφωνα µε τον ίδιο, στη χονδρική φτάνουν τα 2 ευρώ το κιλό, ενώ όσοι παραγωγοί πωλούν απευθείας στα σούπερ µάρκετ λαµβάνουν από 2,80-3,00 ευρώ το κιλό.  Επιπλέον, όπως αναφέρει ο πρόεδρος Νέων Αγροτών Βοιωτίας, το χλωρό κρεµµυδάκι κερδίζει συνεχώς πόντους λόγω της αυξηµένης ζήτησης από τις βιοµηχανίες ζύµης που φτιάχνουν έτοιµες πίτες
  
Τέλος, όπως σηµειώνει ο Γ. Παπαβασίλης, πρόεδρος του Α.Σ. Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων «υπάρχει ζήτηση για το φρέσκο κρεµµυδάκι. Είναι ένα προϊόν που δεν µένει αδιάθετο».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία