BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ιστορικά υψηλά η τιµή παραγωγού για τα καλά Βαλέντσια

Με τιµές που αγγίζουν κατά µέσο όρο τα 35 λεπτά το κιλό έναντι των 22 λεπτών το κιλό που είχαν στο ξεκίνηµα φεύγουν τώρα για εξαγωγή τα πορτοκάλια Βαλέντσια, σύµφωνα µε παραγωγούς και συνεταιρισµούς από τη Σκάλα Λακωνίας, όπου βρίσκεται ο κύριος παραγωγικός όγκος. Την ίδια ώρα, τα βιολογικά πληρώνονται στα 40 λεπτά το κιλό στους παραγωγούς. Σηµειώνεται ότι οι τιµές για τα συµβατικά είναι τετραπλάσιες από πέρσι όπου βρίσκονταν µεταξύ των 6-8 λεπτών το κιλό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Ιστορικά υψηλά η τιµή παραγωγού για τα καλά Βαλέντσια

2
0
Παράλληλα, η ζήτηση -ειδικά από τα Βαλκάνια- παραµένει ικανοποιητική και αναµένεται ότι η χρονική σύµπτωση του Πάσχα ορθόδοξων και καθολικών θα την ενισχύσει ακόµα περισσότερο. «Υπάρχει υψηλή ζήτηση. Ήδη Ιταλοί έµποροι έρχονται στα κτήµατά µας και κόβουν Βαλέντσια µε τιµές από 30-35 λεπτά το κιλό αναλόγως της ποιότητας (σσ. µετρά το µέγεθος, αν είναι επηρεασµένα από χαλάζι και παγετό)», αναφέρει στην Agrenda o Φ. Λάζαρης, γεωπόνος στον Α.Σ. Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αµυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ». «Οι τιµές αυτές δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά αυτό το διάστηµα για τα Βαλέντσια», τονίζει ο ίδιος.



«Τα ποιοτικά πορτοκάλια θα πληρωθούν καλά φέτος γιατί και η ζήτηση είναι καλή και δεν υπάρχουν µεγάλες ποσότητες. Όσον αφορά την Αργολίδα όπου η κύρια ποικιλία είναι τα Μέρλιν οι τιµές στον παραγωγό τώρα ανάλογα µε το µέγεθος κυµαίνεται γύρω από τα 40-42 λεπτά το κιλό», σηµειώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Ηραίου, Ν. Συρίγας.    
Τέλος, υπάρχει ανησυχία ότι οι αυξηµένες τιµές µπορεί να οδηγήσουν αργότερα σε απότοµη πτώση. «Η εγχώρια αγορά δεν µπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτά τα επίπεδα», αναφέρει ο  Π. Μπλέτας, πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Αγ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία