BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τα ’σπασαν και φέτος οι τιμές παραγωγού στα αυγά

Σε ένα καλό Πάσχα και σε µια δυνατή προσέλευση τουριστών το καλοκαίρι βασίζονται οι παραγωγοί αυγών της χώρας. Και αυτό γιατί στο ενδιάµεσο η ζήτηση για το προϊόν τους είναι χαµηλή, όπως λένε οι ίδιοι στην Agrenda.

Τα ’σπασαν και φέτος οι τιμές παραγωγού στα αυγά

0
0
Παράλληλα, µεγάλο είναι το πλήγµα από τις εισαγωγές φθηνών αυγών από Τουρκία και Βουλγαρία και τις µετέπειτα ελληνοποιήσεις που γίνονται. Πρόσφατα, οι ελεγκτές της ∆ΑΟΚ της Περιφέρειας Αττικής ανακάλυψαν 87 παλέτες αυγών (10.800 αυγά έκαστη παλέτα) τα οποία δεν έφεραν την κατάλληλη σήµανση σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία
«Οι τιµές ξεκινούν από τα 8-7 λεπτά για τα µεσαίου µεγέθους αυγά και φτάνουν ως τα 12-15 λεπτά για τα extra large», σηµειώνει ο Γιάννης Τσακίρης, ιδιοκτήτης της «Αυγά Τσακίρη Α.Ε».



«Η παραγωγή έχει πέσει περίπου κατά 50% από τα 6,5 εκατ. ετησίως στα 3,2 εκατ.», τονίζει ο Γιάννης Σκούµας, ιδιοκτήτης της οµώνυµης φάρµας και προσθέτει: «Γίνονται εισαγωγές. Από τα µεγάλα προβλήµατα πέραν των εισφορών και του κόστους του ΦΠΑ στις εισροές είναι οι ελληνοποιήσεις αυγών αµφιβόλου ποιότητας. Έχουµε χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία