BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Χλιαρή η ζήτηση για το πρώιμο κεράσι που μόλις αγγίζει τα 2 ευρώ το κιλό

Μουδιασµένη ήταν φέτος η αρχή για τα πρώιµα κεράσια (Μπουρλά, Sweet Early, Early Lory, Early bigi) σε Αγιά, Λαµία, Βέροια, κ.α., ενώ σύντοµα ξεκινάνε και οι όψιµες ποικιλίες, για τις οποίες οι παραγωγοί τρέφουν ελπίδες για καλύτερη υποδοχή από την αγορά. Συγκεκριµένα, λαµβάνουν τώρα για τις πρώιµες από 1,50-1,80 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι που υπήρχε λιγότερο προϊόν οι τιµές δεν έπεφταν από τα 2,5 ευρώ. Επιπλέον, μέχρι στιγμής αδύναμη παραμένει η ζήτηση από την εσωτερική και διεθνή αγορά.

Χλιαρή η ζήτηση για το πρώιμο κεράσι που μόλις αγγίζει τα 2 ευρώ το κιλό

5
0
«Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τις υπερπρώιμες ποικιλίες από τις 3 Μαΐου και σιγά – σιγά θα αρχίσουμε να μπαίνουμε και στις πρώιμες. Οι τιμές είναι αξιοπρεπείς σε αυτά τα επίπεδα, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει παραγωγή. Οι ζημίες από τον παγετό σε όλα τα ορεινά της Πέλλας είναι τεράστιες. Στο χωριό μας, που καλλιεργεί 6.000 στρέμματα, ξεπερνούν το 70%- 80% του αγροκτήματος» τόνισε στο Agronews ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άγρα Θανάσης Χότζας, προσθέτοντας πως «είναι μια δύσκολη χρονιά για τον παραγωγό. Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του θα κριθεί από τις αποζημιώσεις που θα δοθούν. Για αυτό, πρέπει να υπάρξουν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ»

«Για την ποικιλία Μπουρλά, οι τιμές στο τυποποιημένο προϊόν, κινούνται μεταξύ 2,80 και 3,40 ευρώ το κιλό κι είναι ικανοποιητικές, με δεδομένο ότι το κόστος παραγωγής είναι γύρω στο 1 ευρώ, εξήγησε στην Agrenda o πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» Δημήτρης Ντούρος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οδηγός για το πού θα πάει η τιμή θα είναι η εβδομάδα που έρχεται, καθώς «θα μπούμε σε φουλ παραγωγή με παραλαβή περίπου 50 τόνους τη μέρα, οπότε εκεί θα φανεί»


Των Λ. Λιάμη και Φ. Γιαννακοπούλου.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που θα κυκλοφορήσει μαζί με ειδικό ένθετο για τη Φορολογία Αγροτών το Σάββατο 20 Μαΐου στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία