BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Υψηλότερη τιμή στο σκληρό φέρνει ο ανταγωνισµός εµπόρων

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε στην αγορά σκληρού σιταριού η απόφαση του Αγροτικού Συνεταιρισµού Πλατυκάµπου να ανακοινώσει στις αρχές της περασµένης εβδοµάδας τιµή στον παραγωγό 22 λεπτά το κιλό, η οποία είναι και η υψηλότερη αυτή τη στιγµή στην αγορά της Θεσσαλίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Υψηλότερη τιμή στο σκληρό φέρνει ο ανταγωνισµός εµπόρων

3
0
Ως αποτέλεσµα, οι παραγωγοί διεκδικούν αυτή την τιµή ή επιλέγουν να αποθηκεύσουν το προϊόν τους για να πετύχουν αργότερα υψηλότερα επίπεδα. Σύµφωνα µε ρεπορτάζ της Agrenda, αυτή η υψηλή τιµή που δόθηκε είναι για πολύ καλό ποιοτικό και προβροχικό σιτάρι και αφορά λίγες ποσότητες, περίπου 250 τόνους
Το µόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγµή το προϊόν εµφανίζει ανοδική πορεία µιας και τα ποιοτικά κινούνται πιο πάνω από τα 18 λεπτά το κιλό πιάνοντας τα 20 λεπτά το κιλό.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος του συνεταιρισµού Πλατυκάµπου τονίζει ότι είναι διατεθειµένοι  να βρίσκονται σε πιο υψηλά επίπεδα από αυτά που κυριαρχούν στην αγορά



Με ώθηση από τα ψηλά επίπεδα στη Β. ΕλλάδαΓια την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο γεωπόνος,  ∆ηµήτρης Ζάχος, επισηµαίνει ότι «υπάρχει έντονος ανταγωνισµός από τους εµπόρους που “χτύπησαν” ψηλά την τιµή για τα καλά σιτάρια που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που γίνονται εισαγωγές µε 24 λεπτά το κιλό παράδοση σε λιµάνι µας». Σταθερή αξία, σύµφωνα µε τον ίδιο, παραµένουν τα συµβόλαια καθώς η ελάχιστη τιµή είναι 20 λεπτά το κιλό και δίνεται και πριµ για τα πιο ποιοτικά.
Η ξηρασία µειώνει τη σοδειά της ΕΕΤέλος, αξίζει να σηµειωθεί ότι ως αποτέλεσµα του καύσωνα και της ξηρασίας πολλά σιτοπαραγωγικά κέντρα αναµένουν µείωσης παραγωγής, επιβράδυνσης εξαγωγικών ροών και περιορισµό αποθεµάτων στο σύνολο της ΕΕ. Αυτό προκύπτει από τις βραχυπρόθεσµες προβλέψεις της Κοµισιόν που ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουλίου. Τα µεγαλύτερα προβλήµατα εντοπίζονται κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία, Βόρεια Ιταλία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία