BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Κόκκινη γραµµή για τους παραγωγούς αµύγδαλου τα 7 ευρώ το κιλό στην τιµή της ψίχας

Μειωµένη πάνω από 40% σε σχέση µε πέρσι αναµένεται φέτος η παραγωγή αµύγδαλου στο θεσσαλικό κάµπο ως αποτέλεσµα κυρίως των ακραίων θερµοκρασιών του χειµώνα και του παγετού της άνοιξης, ενώ κατά τόπους η µείωση αγγίζει και το 70%, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda από το φύλλο 616.

Κόκκινη γραµµή για τους παραγωγούς αµύγδαλου τα 7 ευρώ το κιλό στην τιµή της ψίχας

3
0
Για την ώρα το εµπόριο τηρεί σιγή ιχθύος για τις τιµές, ενώ από την πλευρά τους οι παραγωγοί για να ενισχύσουν τη διαπραγµατευτική τους ικανότητα επιλέγουν την αποθήκευση καθώς δεν είναι διατεθειµένοι -όπως καταγγέλλουν στην Agrenda- να δώσουν προϊόν κάτω από τα 3,50 ευρώ το κιλό (για τα άσπαστα).

«Μαζεύουµε χωρίς να ξέρουµε τις τιµές. Η παραγωγή έχει πέσει σχεδόν στο µισό, οπότε αναµένουµε υψηλότερες τιµές από πέρσι που ήταν 3,00 ευρώ το κιλό για τ’ άσπαστα και γύρω από τα 6,50-7,50 για την ψίχα», αναφέρει µεταξύ άλλων ο παραγωγός Σταµάτης Στάµος από το Ελευθέριο Λάρισας.

Τέλος, όπως σηµειώνει ο ίδιος οι τιµές διαφοροποιούνται αναλόγως των αποδόσεων των ποικιλιών (Τέξας 50%, Φιρανιά 42%, Νουάντε 30%-35%). Πρόσθετες πιέσεις στην αγορά του προϊόντος ασκούν οι εισαγωγές ψίχας αµυγδάλου κατώτερης όµως ποιότητας.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία