BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Αυξάνει η προσφορά, πιέζονται οι τιμές στο σκληρό σιτάρι

Mόνο οι τοπικοί µύλοι δραστηριοποιούνται αυτό το διάστηµα στην ελληνική αγορά όσον αφορά το σκληρό σιτάρι, καθώς οι µεγάλοι µύλοι είναι καλυµµένοι και προφανώς δεν έχουν διάθεση να κυνηγήσουν σιτάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Δεν ακούει προς το παρόν η αγορά για το σκληρό στάρι

1
0
Αν θεωρήσουµε πως η φετινή παραγωγή µε τα περσινά στοκ κυµαίνεται  στους 800.000 τόνους και η τοπική κατανάλωση ανέρχεται στους 400.000 τόνους, µένει µια σηµαντική ποσότητα απούλητη, πόσο µάλλον αν υπολογίσουµε και κάποιες φετινές εισαγωγές γαλλικού σίτου. Από πλευράς εξαγωγής, αρνητικό ρεκόρ το γεγονός πως δεν έχει γίνει ακόµα κάποιο συµβόλαιο.  

Στα σκληρά στάρια, στην Φότζια είχαμε μείωση τιμών μόνο κατά 1 ευρώ / τόνο. Συγκεκριμένα για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 80%) βρίσκονται στα 227-232 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αμέσως επόμενη ποιότητα (ειδικό βάρος 79 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 75%) στα 217-222 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού.  Στην Γαλλία, οι τιμές βρίσκονται υπό πίεση λόγω της ενθαρρυντικής εικόνας που έχει, από πλευράς ποιότητας, η σοδειά του Καναδά. Οι τιμές δείχνουν να ισορροπούν μεταξύ 235-240 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε Γαλλικό λιμάνι.

Οι τιμές μαλακού σίτου στην Γαλλία επωφελήθηκαν την πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Παράλληλα οι αγοραστές προσπαθούν να δεσμεύσουν και άλλες ποσότητες, ενώ οι παραγωγοί αρνούνται να πουλήσουν. Επακόλουθα, οι τιμές Δεκεμβρίου 17 σκαρφάλωσαν στα 164 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε γαλλικό λιμάνι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία