BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μικρή αύξηση στην παραγωγή σιτηρών το 2018

Ελαφρά ανάκαμψη στην παραγωγή των σιτηρών το επόμενο έτος, η οποία ωστόσο αναμένεται να παραμένει σε επίπεδα κάτω από το μέσο όρο περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην τελευταία βραχυπρόθεσμη έκθεση προοπτικών του τμήματος γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Μικρή αύξηση στην παραγωγή σιτηρών το 2018

2
0

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, προβλέπει επίσης ότι η ποιότητα της καλλιέργειας δημητριακών αναμένεται να είναι ανάμεικτη και ότι οι παγκόσμιες και οι ευρωπαϊκές τιμές δεν αναμένεται να αυξηθούν λόγω των άφθονων προμηθειών.

Στην έκθεση εξετάστηκαν επίσης άλλες αροτραίες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης, όπου οι αναλυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπουν αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά το επόμενο έτος.

Το τέλος των ποσοστώσεων ζάχαρης της ΕΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη έκθεση των ευρωπαϊκών τιμών στη μεταβλητότητα των τιμών παγκοσμίως, αλλά αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της φύτευσης των ζαχαρότευτλων, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ανάλυση των τομέων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων υποδηλώνει ότι η παγκόσμια και ευρωπαϊκή ζήτηση γαλακτοκομικών προϊόντων πρέπει να είναι ισχυρή, ενώ οι τιμές γάλακτος αναμένεται να παραμείνουν σταθερές.

Ταυτόχρονα, η αγορά κρέατος στην ΕΕ πρέπει να επωφεληθεί από τις υψηλές εξαγωγές βοείου και πρόβειου κρέατος.

Τέλος, η παραγωγή και το εμπόριο πουλερικών αναμένεται να βελτιωθούν κατά το επόμενο έτος.

 

Βρείτε εδώ στα αγγλικά ολόκληρη τη Μελέτη της Κομισιόν για τα αγροτικά προϊόντα 2017 και 2018.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία