Για φέτος ο Ι. Πέτρου, ιδιοκτήτης της Πέτρου Nuts Α.Ε., προβλέπει µία πολύ καλή ποιοτικά και µέτρια προς καλή ποσοτικά χρονιά, καθώς ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός.
Η µείωση της παραγωγής βοήθησε τις τιµές οι οποίες κινήθηκαν στο εύρος των 3,80-4,50 ευρώ το κιλό στον παραγωγό για το άσπαστο. «Η ζήτηση για το ελληνικό καρύδι παραµένει υψηλή, καθώς αυτό θεωρείται ανώτερο ποιοτικά από το εισαγόµενο η τιµή του οποίού είναι 30% χαµηλότερη και διαµορφώνεται στα 8 ευρώ για την ψίχα».
Να σηµειωθεί ότι η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση. Ωστόσο, όσο τα στρέµµατα της καλλιέργειας αυξάνονται πανελλαδικά η αγορά θα ρυθµίσει τις τιµές σε διαφορετικά επίπεδα» ανέφερε ο κ. Πέτρου.  
Η µείωση της παραγωγής βοήθησε τις τιµές οι οποίες κινήθηκαν στο εύρος των 3,80-4,50 ευρώ το κιλό στον παραγωγό για το άσπαστο. «Η ζήτηση για το ελληνικό καρύδι παραµένει υψηλή, καθώς αυτό θεωρείται ανώτερο ποιοτικά από το εισαγόµενο η τιµή του οποίού είναι 30% χαµηλότερη και διαµορφώνεται στα 8 ευρώ για την ψίχα».
Να σηµειωθεί ότι η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση. Ωστόσο, όσο τα στρέµµατα της καλλιέργειας αυξάνονται πανελλαδικά η αγορά θα ρυθµίσει τις τιµές σε διαφορετικά επίπεδα» ανέφερε ο κ. Πέτρου.