BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα 57 λεπτά το βαμβάκι για τον ΑΣ Ορχομενού

Τιμή πώλησης στα 57 λεπτά το κιλό σε συνεργασία με τα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑ στη Βοιωτία έκλεισε για φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού.

Στα 57 λεπτά το βαμβάκι για τον ΑΣ Ορχομενού

0
0

Το συγκεκριμένο βαμβάκι μαζεύτηκε από το χωράφι ημέρα, πάντα στεγνό και παραδόθηκε μόνο το πρώτο χέρι. Στο εκκοκκιστήριο συλλέχτηκε και εκκοκκίστηκε ξεχωριστά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 400 τόνοι βάμβακος εξαιρετικής ποιότητας.

Η προσεγμένη διαδικασία συλλογής ακολουθεί τα περσινά βήματα με τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Και φέτος ο σπόρος που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ST-318 της Pioneer Hellas.

Πιο αναλυτικά, να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού συνεχίζει το πρότζεκτ Cottonbest EU, δείχνοντας ότι ο δρόμος του ποιοτικού βάμβακος είναι ο πιο επικερδής.

Το βαμβάκι μαζεύεται από το χωράφι ημέρα, πάντα στεγνό και παραδίδεται μόνο το πρώτο χέρι. Στο εκκοκκιστήριο συλλέγεται, φυλάσσεται και εκκοκκίζεται ξεχωριστά.

Η προσεγμένη διαδικασία συλλογής ακολουθεί τα περσινά βήματα με τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Και φέτος ο σπόρος που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ST-318 της Pioneer Hellas με τα γνωστά υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑ προσφέρουν και φέτος +6 λεπτά στους παραγωγούς του συνεταιρισμού που καλλιεργούν τον συγκεκριμένο σπόρο και την συγκεκριμένη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι η ομάδα παραγωγών που συμμετέχει φέτος έχει αυξήσει τα μέλη της από 32 σε 52 με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία