BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αλώβητα στη Wall Street τα αγροτικά εμπορεύματα

Τα γεωργικά προϊόντα, πέτυχαν αυτή τη φορά να αποσυνδεθούν και όχι να ενταχθούν στην περαιτέρω πτώση των τιμών των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια που έφερε η απότομη κατρακύλα στη Wall Street τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, όπου οι μετοχές υπέστησαν το χειρότερο ποσοστό πτώσης τους από τον Αύγουστο του 2011.Τα εμπορεύματα διαφεύγουν από τον χειρότερο κίνδυνο της παγκόσμιας αγοράς, καθώς οι απώλειες στις πρώτες ύλες περιορίζονται από τις εικασίες ότι η προοπτική της ζήτησης παραμένει ανέπαφη, γράφει το Bloomberg.

Αλώβητα στη Wall Street τα αγροτικά εμπορεύματα

0
0

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα 4,6% ή 1,175 μονάδες χαμηλότερα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με πέρυσι, εν μέσω των ανησυχιών ότι η εποχή φθηνού χρήματος πλησιάζει στο τέλος της και ενόψει των ανανεωμένων πληθωριστικών πιέσεων.

Eντούτοις, το μοτίβο της αγοράς σιτηρών φάνηκε να ανακάμπτει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες δημητριακών του Σικάγου, τα σπόρια σόγιας και σιτηρών διευθύνονταν με επιτυχία, αν και στο καλαμπόκι υπήρχε μία χαλάρωση, λόγω ενός αισθήματος πίεσης από τον κινεζικό ανιχνευτή αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές σόργου των ΗΠΑ, η οποία απειλεί την ενίσχυση των σιτηρών ζωοτροφών στις ΗΠΑ. Τα συμβόλαια καλαμποκιού για το Μάρτιο υποχώρησαν κατά 0,1% στα 3,58 δολάρια/ μπούσελ.

Αβέβαιες προοπτικές για τα σιτηρά

«Οι ειδήσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι Καναδάς μπορεί να απέχει από τις συζητήσεις Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής- Nafta έρχεται να προστεθεί στις αβεβαιότητες για τις προοπτικές των σπόρων», δήλωσε ο Mike Mawdsley στην First Choice Commodities.

Αγοράζετε ή κλείνετε;

Στην πραγματικότητα, σημειώνει σε ανάλυση του agrimoney.gr, προτού να παρασυρθούμε με τις διογκωμένες ιδέες για τους δείκτες αγροτικών εμπορευμάτων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 0,2% σύμφωνα με τον δείκτη Bcom ag στις 09:25 ώρα του Ηνωμένου Βασιλείου (03:25 Ώρα του Σικάγου), αξίζει να σκεφτούμε ότι τα κέρδη στις τιμές αγροτικών εμπορευμάτων αυτή τη φορά δεν μειώθηκαν, τουλάχιστον εν μέρει, στην επιστροφή σε φρέσκο σύντομο κάλυμμα.

Με τα κεφάλαια  να εξακολουθούν να είναι αρκετά ελλιπή για τα αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πριν από μία εβδομάδα, η απόσυρση των διασυνοριακών αγορών μετρητών θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις προς τα επάνω στις τιμές αγροτικών εμπορευμάτων.

Δύο σήματα

Οι πρόωρες συμφωνίες έδωσαν δύο ενδείξεις ότι το κλείσιμο των θέσεων δεν είναι μια τέτοια τάση, καθώς το βαμβάκι της Νέας Υόρκης - όπου τα κεφάλαια διατηρούν μια μεγάλη καθαρή μακρά συμμετοχή, κερδίζει μόνο κατά 0,1% σε 76,63 σεντς ανά λίβρα για την παράδοση Μαρτίου. Εξάλλου, η έξοδος από το ταμείο θα συνεπαγόταν καθοδική πίεση στις τιμές.

Το δεύτερο ήταν από την αγορά σιταριού. Το μαλακό κόκκινο χειμερινό σιτάρι του Σικάγου, στο οποίο τα κεφάλαια διατηρούσαν μια μεγάλη καθαρή αρνητική θέση, πρόσθεσαν 0,3% στα 4,41 δολάρια/μπούσελ - κάτω από την απόδοση του σκληρού κόκκινου χειμερινού σίτου του Kansas City. Εκεί, στο συμβόλαιο του Μαρτίου προστέθηκε 0,4%, ήτοι στα 4,63 δολάρια ένα bushel.

«Ασυνήθιστα χαμηλά spreads»

Αυτές οι κινήσεις ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο σύμφωνες με την τρέχουσα θεμελιώδη τάση, βασισμένη στις ανησυχίες σχετικά με την ξηρότητα στις νότιες πεδιάδες των ΗΠΑ, όπου καλλιεργείται σκληρό κόκκινο χειμερινό σιτάρι.

Όπως ανέφερε ο Tobin Gorey στην Κοινοπολιτεία Τράπεζας της Αυστραλίας, «τα spreads του Κάνσας-Σικάγου ήταν ασυνήθιστα χαμηλά στις πρόσφατες εποχές. Υποψιάζομαι ότι η αγορά προσβλέπει σε μια εποχή που τα αμερικανικά σκληρά κόκκινα σιτηρά χειμερινής σίτου είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα φουσκωμένα επίπεδα των τελευταίων ετών. Αντίθετα, τα μαλακά κόκκινα χειμερινά αποθέματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν φουσκωμένα».

Η Benson Quinn Commodities είπε ότι «ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε ή όχι στην κατάρρευση της σκληρής κόκκινης χειμερινής καλλιέργειας σιταριού των ΗΠΑ, η πώληση σε αδυναμία δεν λειτουργεί. Θα χρειαζόταν κάποιο θάρρος να προσθέσουμε κερδοσκοπικά σορταρίσματα δεδομένου του πόσο ανθεκτική ήταν αυτή η αγορά».

«Πουλήστε τη φήμη, αγοράστε το γεγονός»

Τα συμβόλαια σόγιας εξελίχθηκαν ακόμη καλύτερα, προσθέτοντας 0,5% στα 9,74 κουφούλα για παράδοση Μαρτίου, σχεδόν πίσω από τον κινητό μέσο όρο των 40 ημερών που παραδόθηκε στην τελευταία συνεδρία.

Η πρόοδος βοηθήθηκε από αμφιβολίες σχετικά με το πόσο πολύ θα βοηθήσουν οι προσεχείς βροχές της Αργεντινής. Πράγματι, όπως σημείωσε ο Terry Reilly στο Futures International μετά την τελευταία σύνοδο, «η πρόβλεψη για την βροχή για την Αργεντινή δεν έχει βγει ακόμη, επομένως κάποια από τις ενέργειες τιμολόγησης την περασμένη εβδομάδα μπορεί να είναι πολύ πιο μπροστά από τον εαυτό της. Η αγορά βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να θέσει τον εαυτό της σε κίνηση με βάση το μότο πουλήστε τις φήμες, αγοράστε το γεγονός»

«Κρίσιμες βροχές»

Στην πραγματικότητα, η WxRisk.com ανέφερε ότι ενώ οι βροχοπτώσεις για τις προοπτικές των έξι έως 10 ημερών εξακολουθούν να προσφέρουν μια «αξιοπρεπή κάλυψη» είναι σαφώς ελαφρύτερες σε σύγκριση με αυτά που παρουσίαζαν τα μοντέλα την περασμένη Παρασκευή.

Σε ένα σημάδι των ανησυχιών για τη σόγια, όπου η Αργεντινή είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας, η τιμή αυξήθηκε κατά 1,1% στα 330,50 δολ. Το συντομότερο για την παράδοση του Μαρτίου, ανεβάζοντας τους κινούμενους μέσους όρους 50 ημερών και 100 ημερών που παραδόθηκαν στην τελευταία συνεδρία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία