Σύµφωνα µε όσα αναφέρουν στην Αgrenda παραγωγοί και συνεταιριστές από διάφορες περιοχές της Ηλείας, «η τιµή φέτος έχει πολλά σκαµπανεβάσµατα µέσα στη χρονιά, λόγω των αυξοµειώσεων στη ζήτηση, ωστόσο στα µέσα Φεβρουαρίου δείχνει να σταθεροποιείται τουλάχιστον για τη µεσοπρώιµη ποικιλία Καµαρόσα στα 1,90-2 ευρώ το κιλό».
Σ’ αυτό βοηθάει αναµφίβολα ο ανοιξιάτικος καιρός που επικράτησε µέσα στο χειµώνα στην Ελλάδα και οι σαφώς υψηλές για την εποχή θερµοκρασίες το µεγαλύτερο διάστηµα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Πλέον οι παραγωγοί περιµένουν, όπως λένε, να βελτιωθεί ο καιρός στην Ευρώπη, για να αυξηθούν περαιτέρω οι ροές. Σηµειωτέον ότι το 2016, η αντίστοιχη τιµή τέτοιες ηµέρες ήταν µόλις 1,25 ευρώ το κιλό, ενώ για τη Φορτούνα κυµαινόταν στα 1,10 ευρώ.