BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα 20-22 λεπτά οι πρώτες τιµές στα Βαλέντσια

Με εξαιρετικά καλούς οιωνούς όσον αφορά στις τιµές παραγωγού αναµένεται να µπουν στα περιβόλια και τη φετινή χρονιά οι παραγωγοί πορτοκαλιού της ποικιλίας Βαλέντσια, για να ξεκινήσουν τη συγκοµιδή από 1ης Μαρτίου 2018.

Στα 20-22 λεπτά οι πρώτες τιµές στα Βαλέντσια

4
0

Όπως εξηγεί µιλώντας στην εφηµερίδα Agrenda ο Σπύρος Παπαδάκος, συνεταιριστής από το νοµό Λακωνίας «το γεγονός ότι τα Νάβελ, που ξεκίνησαν να µαζεύονται από τα µέσα του περασµένου ∆εκεµβρίου, ήδη τελείωσαν, αν και συνήθως έφταναν έως τα µέσα Μαρτίου είναι αρκετά ενδεικτικό για το τί θα επακολουθήσει όσον αφορά στα Βαλέντσια, που έπονται τις επόµενες ηµέρες».

Ο ίδιος αναµένει µια τιµή για τον παραγωγό που θα ξεκινά τουλάχιστον από τα 15 λεπτά το κιλό, για να αυξηθεί εν συνεχεία, όπως συµβαίνει συνήθως.

Την αισιοδοξία του για την επερχόµενη εµπορική περίοδο στα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια, που πέρσι έφυγαν εύκολα εντός και εκτός Ελλάδας, δεν κρύβει µε τη σειρά του µιλώντας στην εφηµερίδα Agrenda ούτε ο Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας.

Όπως µας αναφέρει «το πιθανότερο είναι οι τιµές στο ξεκίνηµα, τις πρώτες ηµέρες του Μαρτίου δηλαδή, να κυµανθούν µεταξύ 20 και 22 λεπτών το κιλό, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι τέτοιο καιρό, αφού οι συνθήκες στην αγορά παραµένουν ιδανικές, το ίδιο ακριβώς και η ζήτηση».

 

Με µπόνους από Ισπανία

Σύµφωνα µε τον Πέτρο Μπλέτα, «οι ανταγωνίστριες χώρες, όπως για παράδειγµα η Ισπανία έχουν πολύ µειωµένες ποσότητες σε σχέση µε το παρελθόν, λόγω των ζηµιών από τον άστατο καιρό αλλά και των πολλών εκριζώσεων, µε σκοπό την στροφή σε άλλα προϊόντα, όπως οι λαδολιές και οι επιτραπέζιες ελιές».

Ταυτόχρονα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «διευρύνονται οι αγορές των Βαλκανικών χωρών, αφού το βιοτικό επίπεδο των λαών εκεί αυξάνεται ραγδαία και από εκεί που ο κόσµος περίµενε τα Χριστούγεννα και γενικά τις γιορτές, για να γευτεί ένα πορτοκάλι, πλέον τρώει ένα κάθε ηµέρα».

 

Με 60 λεπτά έφυγαν τα τελευταία περσινά για Γαλλία

Την ίδια ώρα, µε τιµές αυξηµένες κατά 70-80%, σε σύγκριση µε πέρσι ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν στα Βαλέντσια, που προορίζονται για βρώση, αλλά και χυµοποίηση.

Όπως ανέφερε µιλώντας στην Agrenda ο  Πέτρος Μπλέτας «τα τελευταία φορτία έφυγαν από τον συνεταιρισµό µας, στις 15 του περασµένου Οκτωβρίου, µε τιµή στον παραγωγό στα 55 λεπτά το κιλό για την γαλλική αγορά».

Ταυτόχρονα όµως, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda από την συγκεκριµένη περιοχή, δεν έλειψαν εµπορικές πράξεις ακόµη και στα 60 λεπτά το κιλό, για το συγκεκριµένο είδος που ξεκινά να διατίθεται στην αγορά από το Μάρτιο έως και τον Σεπτέµβριο –Οκτώβριο.

Υπενθυµίζεται, ότι οµαλά και µε τιµές έως 30 λεπτά το κιλό «έφυγαν» τον περασµένο ∆εκέµβριο οι τελευταίες Ναβαλίνες της περσινής χρονιάς, λόγω της ικανοποιητικής ζήτησης που παρουσίασαν, ενώ στην εορταστική περίοδο και τις πρώτες ηµέρες του 2018 µετά από αυτές, δεν άλλαξε το σκηνικό όσον αφορά τις τιµές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία