BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μειώθηκαν 0,6% οι διεθνείς τιμές γαλακτοκομικών

Μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι παγκόσμιες τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων στον σχετικό πλειστηριασμό, που λαμβάνει χώρα κάθε δύο εβδομάδες.

Μείωση κερδών στη Fonterra, λόγω χαμηλότερων περιθωρίων

2
0

Η πτώση ανήλθε σε 0,6%, ενώ ο κύριος λόγος πίσω από αυτήν είναι το γεγονός ότι η παραγωγή της Νέας Ζηλανδίας δείχνει σημάδια ανάκαμψης, μετά τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινήθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στα γαλακτοκομικά προϊόντα είχε αναγκαστεί να ελαττώσει την παραγωγή της στα τέλη του 2017 λόγω της ασυνήθιστης έλλειψης βροχοπτώσεων.

Σημειώνεται ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών της Νέας Ζηλανδίας, ο συνεταιρισμός Fonterra ανέφερε την Τρίτη ότι υπήρξε μείωση 2% στον όγκο της παραγωγής για τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με το 2017, ενώ για την περίοδο του Ιανουάριου η παραγωγή κατέγραψε μείωση της τάξης του 5% σε σχέση με την περυσινή περίοδο. 

Έτσι λοιπόν, ο Παγκόσμιος Δείκτης Τιμών την Γαλακτοκομικών κατέγραψε πτώση ύψους 0,6%, με μέση τιμή πώλησης τα 3.477 δολάρια τον τόνο. Στην προηγούμενη πώληση ο δείκτης είχε πέσει 1,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Συνολικά πωλήθηκαν 17.222 τόνοι στον τελευταίο πλειστηριασμό, αριθμός που ήταν μειωμένος 7,6% σε σχέση με τον προηγούμενο.  Οι πλειστηριασμοί αυτοί γίνονται δύο φορές τον μήνα, με τον επόμενο να είναι προγραμματισμένος για τις 17 Απριλίου.

«Ενώ η παραγωγή της Νέας Ζηλανδίας βελτιώνεται, η ανάκαμψη της αγοράς προχωράει σταδιακά και με αργούς ρυθμούς» ανέφερε σε υπόμνημά του ο Nathan Penny, υψηλόβαθμος οικονομολόγος για αγροτικά θέματα, της τράπεζας ASB.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία