BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανακωχή εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας σώζει το καλαμπόκι

Σε ανακωχή φαίνεται να οδηγείται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ με Κίνα, μετά το twitter του Αμερικανού προέδρου τη Δευτέρα 21 Μαΐου για τη δέσμευση του Πεκίνου να αγοράσει «τεράστιες ποσότητες αγροτικών προϊόντων».

Ανακωχή εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας σώζει το καλαμπόκι

3
0

Μάλιστα, το Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. στην διάρκεια συνομιλιών με το Πεκίνο, εξασφάλισαν συμφωνία για ένα εμπορικό πλαίσιο με την Κίνα που θα αυξήσει τις εισαγωγές της χώρας αυτής σε γεωργικά και ενεργειακά προϊόντα των ΗΠΑ.

Βέβαια, η συμφωνία υπολείπεται της μείωσης του εμπορικού ελλείμματος ύψους 200 δισ. δολαρίων που ορίζει ο πρόεδρος Τραμπ, ωστόσο ο Μούνχιν δήλωσε ότι το πλαίσιο θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές στην Κίνα κατά 35-40% ακόμη φέτος.

«Βάζουμε τον εμπορικό πόλεμο σε αναμονή», δήλωσε ο ο Μούνχιν στο Fox News Sunday.

Οι ΗΠΑ θα βάλουν φρένο στους δασμούς 150 δισ. δολαρίων για τα κινεζικά αγαθά ως απάντηση στη συμφωνία. Ομοίως, η σόγια των ΗΠΑ και άλλα προϊόντα θα αποφύγουν τα αντίποινα 50 δισ. δολαρίων από την Κίνα.

Ο Τραμπ πάντως δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες δεσμεύσεις από την πλευρά του Πεκίνου ύστερα από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας την περασμένη εβδομάδα.«Δίκαιο εμπόριο, και άλλα, με την Κίνα θα υπάρξουν!» ανέφερε ο Τραμπ σε σειρά αναρτήσεών του.

«Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει τεράστιες ποσότητες επιπλέον αγροτικών/γεωργικών προϊόντων – θα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν στους αγρότες μας εδώ και πολλά χρόνια!», έγραψε ο Τραμπ. «Για την Κίνα, τα εμπόδια και οι δασμοί θα αρθούν για πρώτη φορά», πρόσθεσε.

O Τραμπ δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τα βήματα στα οποία συμφώνησαν Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι, ύστερα από συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν ύστερα από αρχικές συναντήσεις στο Πεκίνο που στόχο είχαν να αποκλιμακώσουν την εμπορική διαμάχη που προκάλεσε η απειλή της κυβέρνησης του Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα και την κόντρα απειλή της Κίνας να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία