BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αύξηση 18% της παραγωγής ψαριών ως το 2030 λέει ο FAO

Πρόκειται για αύξηση 18% πάνω από το σημερινό επίπεδο παραγωγής, που ήταν στους 171 εκατ. τόνους.

0
0

Η παγκόσμια παραγωγή ψαριών θα συνεχίσει να επεκτείνεται κατά την επόμενη δεκαετία, παρόλο που η ποσότητα των ψαριών που αλιεύονται στους ωκεανούς έχει μειωθεί και η προηγούμενη εκρηκτική ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας τώρα έχει αρχίσει να  επιβραδύνει, αναφέρει μια νέα έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO ).

Η τελευταία έκδοση του κέντρου της Παγκόσμιας Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (SOFIA) του Οργανισμού αναφέρει ότι έως το 2030 η συνδυασμένη παραγωγή από την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια θα αυξηθεί σε 201 εκατ. τόνους.

Πρόκειται για μία αύξηση που αγγίζει το 18% πάνω από το σημερινό επίπεδο παραγωγής, το οποίο άγγιζε τα 171 εκατ. τόνους.

Αλλά η  μελλοντική ανάπτυξη θα χρειαστεί  συνεχή πρόοδο στην ενίσχυση των καθεστώτων διαχείρισης της αλιείας, στη μείωση των απωλειών και των αποβλήτων και στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η παράνομη αλιεία, η ρύπανση των υδάτινων περιοχών και η κλιματική αλλαγή, προσθέτει η έκθεση.

«Ο τομέας της αλιείας είναι υψίστης σημασίας για την επίτευξη του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας που στοχεύει σε έναν κόσμο χωρίς πείνα και υποσιτισμό και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φτώχειας αυξάνεται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας Jose Graziano da Silva.  

«Ωστόσο, ο τομέας δεν έχει παρά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να μειωθεί το ποσοστό των αλιευτικών αποθεμάτων που αλιεύονται πέρα από τη βιολογική βιωσιμότητα», συνέχισε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία