Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda αν και οι ποσότητες που συγκοµίστηκαν φέτος ήταν στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι, η ποιότητα παρουσίασε µεγάλες διαφοροποιήσεις, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις τιµές. Από τη µια οι καιρικές συνθήκες και από την άλλη η ψύλλα της αχλαδιάς είχαν σαν αποτέλεσµα, όπως εξηγεί στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Σωτήρης Ταµπόσης, η εικόνα των καρπών σε πολλές περιπτώσεις να µην είναι η καλύτερη δυνατή. Της ποικιλίας Κρυστάλλι προηγήθηκαν οι πρώιµες ποικιλίες (µε µικρότερες ποσότητες), όπως Κοντούλα, Κόσια και Σάντα Μαρία.