BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σταθερή η τιμή παραγωγού αγελαδινού στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο από την Arla

Σταθερή στις 31,38 πένες ανά λίτρο ή 34,93 ευρωσεντ ανά λίτρο θα διατηρήσει η Arla Foods την τιμή παραγωγού συμβατικού αγελαδινού γάλακτος για τη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως ανακοίνωσε.

Πτώση 3,25% στις τιμές των Βρετανών γαλακτοπαραγωγών από την Arla

2
0

Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της Arla Foods, Johnnie Russell, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καιρός κρύβει σημαντικές προκλήσεις για τους κτηνοτρόφους μας και, ενώ οι επιπτώσεις στην συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή γάλακτος είναι περιορισμένες μέχρι στιγμής, υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που έχει αποτυπωθεί και στα μελλοντικά συμβόλαια γάλακτος, λόγω της ξηρασίας διεθνώς».

Η τιμή παραγωγού αντιστοιχεί στην κορυφαία ποιότητα αγελαδινού γάλακτος, σε παραδόσεις ενός εκατομμυρίου λίτρων με 4,2% περιεκτικότητα σε λιπαρά και 3,4% σε πρωτεΐνη.

Για παράδειγμα, η τιμή παραγωγού για 4% λιπαρά και 3,3% πρωτεΐνη είναι 30,16 πένες ανά λίτρο. Η τιμή για το βιολογικό γάλα, παραμένει, επίσης, σταθερή για τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο και τον Ιούλιο ο συνεταιρισμός First Milk είχε ανακοινώσει επί δύο συνεχόμενους μήνες αύξηση της τιμής, χωρίς όμως να φτάσει το επίπεδο της τιμή της Arla τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο αγόραζε από τους παραγωγούς με 29,38 πένες ανά λίτρο και τον Ιούλιο με 28,58 πένες ανά λίτρο. Οι τιμές αυτές αφορούν αγελαδινό γάλα με περιεκτικότητα 4% σε λιπαρά και 3,3% σε πρωτεΐνη. Η First Milk θα ανακοινώσει τιμή για τον Σεπτέμβριο, μέσα στις επόμενες μέρες.

Τον Ιούλιο η γαλακτοβιομηχανία Muller είχε ανακοινώσει αύξηση της τιμής παραγωγού γάλακτος για τον Σεπτέμβριο στις 29,50 πένες ανά λίτρο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία