BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δυσκολίες στην αγορά για ελαιόλαδο και ελιά

Κάμψη παρουσιάστηκε στις εξαγωγές της επιτραπέζιας ελιάς κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της εμπορικής περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στους 52,37 χιλιάδες τόνους, σημαντικά χαμηλότερα από τις εξαγωγές των 56,94 χιλιάδων τόνων τον αντίστοιχο μήνα το 2011.

Δυσκολίες στην αγορά για ελαιόλαδο και ελιά

4
0
Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγαλύτερος όγκος εξαγωγών στις επιτραπέζιες ελιές σημειώνεται παραδοσιακά το Νοέμβριο και αφορούν προϊόν νέας σοδειάς, όταν οι εξαγωγές ξεπερνούν τους 70 χιλιάδες τόνους.
Όσον αφορά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των εισαγωγών σημειώθηκε στη Βραζιλία (+23%), ενώ σταθερή διατηρήθηκε η ποσότητα που εισήγαγε ο Καναδάς. Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι σημαντικοί παίχτες στη διεθνή αγορά της επιτραπέζιας ελιάς, είδαν τις εισαγωγές τους να μειώνονται. Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 9%, στη Ρωσία κατά 4% και στην Αυστραλία κατά 2%.
Στην αγορά του ελαιολάδου, οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς παραμένει μειωμένο το ενδιαφέρον των αγοραστών. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 1,75 ευρώ το κιλό σημειώνοντας διόρθωση 3 λεπτών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 1,66 ευρώ το κιλό στην ισπανική αγορά παρουσιάζοντας μια αυξημένη σταθερότητα τον τελευταίο μήνα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία