BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του ελαιολάδου

Επιτυχημένες χαρακτηρίζονται για την ώρα οι προσπάθειες να κατοχυρώσει την εντυπωσιακή άνοδο των τελευταίων δύο μηνών η τιμή του ελαιολάδου στην ισπανική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έφτασε ακόμα και στα 2,52 ευρώ το κιλό, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη της τελευταίας τριετίας.

Σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του ελαιολάδου

2
0

Στη συνέχεια ακολούθησαν ήπια διορθωτικές τάσεις, οι οποίες σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς είναι φυσιολογικές μετά από το ανοδικό ράλι του καλοκαιριού και δεν μειώνει τις προσδοκίες για υψηλές τιμές εν όψει της έναρξης της συγκομιδής. Μετά από δυο μήνες σταθερής ανόδου, στη διεθνή αγορά εξακολουθεί να επικρατεί μια αναστάτωση, τόσο στους παραγωγούς, όσο και στους διάφορους μεσίτες και εμπόρους. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως από αυτή τη σημαντική άνοδο στην καρδιά του καλοκαιριού, όπου οι πωλήσεις είναι παραδοσιακά μειωμένες, επωφελήθηκαν κυρίως οι μεγάλες τυποποιητικές μονάδες που διαθέτουν αποθέματα. Αντίθετα οι μικροί τυποποιητές που έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν σε συγκεκριμένες τιμές στις αλυσίδες λιανικής αλλά δεν έχουν αποθέματα, τώρα θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβά για να το αγοράσουν.

Στην ισπανική αγορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 2,44 ευρώ το κιλό, ενισχυμένο κατά 12 λεπτά σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο όπως αναφέρθηκε έφτασε ακόμα και τα 2,52 ευρώ το κιλό. Το παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 2,33 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας άνοδο 6 λεπτών σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία