BACK TO
TOP
Φορολογικά

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

Ένα βήμα πριν την πληρωμή τους από τη δεύτερη δόση της επιστροφής του πετρελαίου βρίσκονται οι αγρότες, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για το 2013.

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

2
0

Την ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης.

Η δεύτερη δόση που θα είναι εφάμιλλη της πρώτης, η οποία είχε καταβληθεί τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με  βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2013, θα καταβληθεί στο ακέραιο, με την καταβολή και της δεύτερης δόσης. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε.

Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία