BACK TO
TOP
Φορολογικά

Έρχεται τροπολογία για τα κριτήρια στην τήρηση βιβλίων από αγρότες

Με τροπολογία που θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή θα αποσαφηνιστούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την τήρηση λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες.

Το Νοέμβριο η ρύθμιση για τα βιβλία, με κριτήρια ο φόρος στα αγροτεμάχια

0
0

 

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με την επιστροφή του Γιάννη Στουρνάρα από το Eurogroup θα κατατεθούν νομοτεχνικές αλλαγές και διευκρινίσεις, ανάμεσα στις οποίες και το εισοδηματικό πλαφόν για την «είσοδο» στο νέο καθεστώς φορολόγησης. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο νομοσχέδιο τα κριτήρια ένταξης στα βιβλία παραπέμπονται σε μελλοντική απόφαση του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο βουελυτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής, στη δική του τοποθέτηση για το θέμα ζήτησε να εξαιρεθούν από την υποχρέωση τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων οι αγρότες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και παράλληλα να θεσπιστεί αφορολόγητο των αγροτών - ανάλογο με εκείνο των μισθωτών - στα 9.250 ευρώ.

Αίτημα αποσαφήνισης των κριτηρίων έχει θέσει από την πλευρά της η –εισηγήτρια της ΝΔ- κ. Πατριανάκου λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν επιθυμούμε να νομοθετεί ο Γενικός Γραμματέας, με διαβούλευση από όπου οι βουλευτές είναι απόντες», παρατήρησε η εισηγήτρια της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, υιοθέτησε την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ, για προσδιορισμό του με όριο τα 20.000 ευρώ τζίρο και τα 2.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ μεσοσταθμικά. Πρόταση που έθεσαν επίσης ο Γ. Καρασμάνης (ΝΔ), ο Θ. Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία