BACK TO
TOP
Φορολογικά

Παράταση στη διευθέτηση των βιβλίων για τους αγρότες ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Αδύνατη θεωρεί ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας τη δυνατότητα διεκπεραίωσης των απαιτούμενων εργασιών εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, είτε από τους υπόχρεους αγρότες, (που θα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές, στα γραφεία των οικείων ΔOΥ), είτε από το ελλείπον προσωπικό των εφοριών, που αφορά τα βιβλία εσόδων – εξόδων.

Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες από το δήμο Ορεστίδος

1
1

Για τον λόγο αυτό, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητά από τους αρμόδιους να δώσουν παράταση για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Επιπλέον, επισημαίνει ότι «για την καταβολή τέλους επιτηδεύματος ποσού 650 ευρώ για κάθε υπόχρεο, στην παρούσα δυσμενή συγκυρία, σημαντικός αριθμός αγροτοκτηνοτρόφων, θα έχει αδυναμία πληρωμής του».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις διατάξεις του Ν.4223/31.12.2013 και σε συσχετισμό με τις σχετικές προβλέψεις των νόμων 2859/2000 και 4093/2012 και της ΠΟΛ 1281/31.12.2013, προκύπτουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις εντός ανελαστικών προθεσμιών σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες κτηνοτρόφους, αλιείς κλπ που μετατάσσονται από το ειδικό στο κοινοτικό καθεστώς με βάση το Ν. 2859/2000.

Επί πλέον προβλέπεται η καταβολή τέλους επιτηδεύματος ποσού 650€ για κάθε υπόχρεο, που στη παρούσα δυσμενή συγκυρία, σημαντικός αριθμός αγροτοκτηνοτρόφων, θα έχει αδυναμία πληρωμής του.

Με βάση τα παραπάνω και λαμβανομένου υπόψη ότι ο αριθμός των ΔOΥ έχει δραστικά περιορισθεί, καθώς επίσης και οι λειτουργούσες έχουν αποστελεχωθεί, θεωρούμε αδύνατο εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, να υπάρχει δυνατότητα είτε από τους υπόχρεους αγρότες, (που θα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές, στα γραφεία των οικείων ΔOΥ), είτε από το ελλείπον προσωπικό των εφοριών, να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν και δια τούτο ζητούμε:

α) Να λάβετε άμεσα απόφαση εύλογης χρονικά παράτασης ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων διαδικασιών

β) Να αναλάβετε πρωτοβουλία πραγματοποίησης στο Υπουργείο σας κοινής σύσκεψης, στην οποία θα μετέχουν αφενός αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αφετέρου εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας – Φοροτεχνικών - Λογιστών Ελλάδας και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την εξέταση των προκυπτόντων προβλημάτων και τη διαμόρφωση εισήγησης για λήψη κατάλληλων μέτρων προς αντιμετώπισή τους.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-01-2014 10:13stathis

oi perisoteroi agrotes skopeyoyme na ta paratisoyme oytos i alos then vgazoyme tipota tha graftoyme kai anergoi na mas thini kai o samaras epidoma kai vivliaria aporias mpas kai pari kanena psifo ....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία