BACK TO
TOP
Φορολογικά

Αρχές Μ. Εβδομάδας ανοίγει η εφαρμογή για χρέη αγροτών

Από τη Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι, το αργότερο Μεγάλη Τρίτη πρωί θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των αγροτών προς τον Οργανισμό μέσω της νέας ρύθμισης των 100 δόσεων, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του Agronews.

Αρχές Μ. Εβδομάδας ανοίγει η εφαρμογή για χρέη αγροτών

0
0

Παρά την αρχική ενημέρωση, το σύστημα δεν άνοιξε τελικά την Πέμπτη 2 Απριλίου όπως συνέβη με τη διαδικασία αιτήσεων στον ΟΑΕΕ και όπως ισχύει από την προηγούμενη εβδομάδα με το ΙΚΑ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και θα αφορούν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ τα οποία, βέβαια, αφορούν το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλετών του ΟΓΑ που είναι μικρο-οφειλέτες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι οφειλές αυτές στο πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων δεν επιβαρύνονται με τόκο.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες µπορούν να ρυθµίσουν χρέη προς τον Οργανισμό που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις περιόδους 31 Ιουνίου 2014. 

Βασική προϋπόθεση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Μαρτίου 2015 και µετά.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές µέχρι την τελευταία εργάσιµη µέρα του µήνα, δηλαδή την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Το χρέος µπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 100 δόσεις. Η κάθε µια από αυτές δε µπορεί να είναι µικρότερη των 50 ευρώ και καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιµη µέρα κάθε µήνα.

Η πληρωµή της πρώτης δόσης πραγµατοποιείται σε Τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ. εντός 5 εργάσιµων ηµερών από την ηµέρα υποβολής της αίτησης για ρύθµιση.

Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται υποχρεωτικά σε Πιστωτικά Ιδρύµατα µε αυτόµατη χρέωση τραπεζικού λογαριασµού (πάγια εντολή).

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία