BACK TO
TOP
Φορολογικά

Φόρος και στις επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ

Στην κατάργηση των πρόσφατων ρυθμίσεων Βαλαβάνη με τις οποίες απαλλάσσονται από τη φορολόγηση οι επιδοτήσεις των αγροτών μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ δεσμεύεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης συμφωνίας με τους θεσμούς, όπως προκύπτει από το πλήρες κείμενο των ελληνικών προτάσεων που διέρρευσε στη δημοσιότητα.

Φόρος και στις επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ

2
16

Η ακριβής έκφραση στα αγγλικά είναι:  «Reverse the recent amendments to the ITC …including the special treatment of agricultural income», με την οποία εννοείται η ανάκληση των πρόσφατων ρυθμίσεων φορολογικής φύσης που αφορούν το αγροτικό εισόδημα.

Επιπλέον, λίγο παρακάτω στο ίδιο κείμενο περιέχεται δέσμευση για επιπλέον αλλαγές στη φορολογία των αγροτών οι οποίες, αν και δεν διευκρινίζονται, «δείχνουν» προς την κατεύθυνση της εξομοίωσής (αν όχι άμεσα, τουλάχιστον σταδιακά) με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το ακριβές απόσπασμα του κειμένου στα αγγλικά εδώ έχει ως εξής: «Introduce a reform of the income tax code, inter alia covering capital taxation, investement vehicles, farmers and the self-employed». Δηλαδή: «Εισαγωγή μιας μεταρρύθμισης του κώδικα φορολογίας εισοδήματος η οποία, μεταξύ άλλων, θα καλύπτει τη φορολόγηση του κεφαλαίου, τα επενδυτικά οχήματα, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους».

Τόσο η ανάκληση του αφορολόγητου των επιδοτήσεων όσο και οι όποιες  αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών περιλαμβάνονται στη λίστα με τα «Παραμετρικά Δημοσιονομικά Μέτρα» τα οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να περάσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου από τη Βουλή μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού. 

Προς κατάργηση φαίνεται ότι βαίνει και το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αφού, μεταξύ άλλων, στο κείμενο προτείνεται η εξάλειψη των υφιστάμενων διακρίσεων κι εξαιρέσεων από το κανονικό καθεστώς.

Επιπλέον επιβαρύνσεις, όμως, προκύπτουν για τους αγρότες και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Στο κείμενο γίνεται χαρακτηριστικά λόγος «για εναρμόνιση» του ΟΓΑ με τα όσα ισχύουν στα υπόλοιπα ταμεία ενώ αφήνεται ανοικτό και το ενδεχόμενο για συγχώνευσή του με τους υπόλοιπους ασφαλιστικούς φορείς.

Διαβάστε εδώ στα αγγλικά ολόκληρη τη σχετική Πρόταση Ελλάδας προς τους Θεσμούς.pdf
Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

26-06-2015 21:23NIKOS

ΤΕΛΙΚΑ..... ΑΛΛΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.

Απάντηση

25-06-2015 11:02salem

βρε μ.....ς με 50στρ ξερικο σταρι πως θα ζησω την οικογενεια και τι φορους θα πληρωσω βρε ουφο.

Απάντηση

25-06-2015 10:00γιαννης καν.

Ηδη φετος με την απιθανη αυτη φορολογια,πολλοι δεν θα μπορουν να πληρωσουν το φορο εισοδηματος,βαλε και τις απληρωτες ασφαλιστικες εισφορες στον ΟΓΑ και βλεπεις την καταντια του ελληνα γεωργου.Σε ολη την ευρωπη οι γεωργοι εχουν ιδιαιτερο φορολογικο καθεστως,αλλα στην ελλαδα τους βαζω στο στοχαστρο.Βαλαβανη,τσιπρα κτλ ερχονται μαυρες μερες για ολους...

Απάντηση

25-06-2015 00:18ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ.... ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!

Απάντηση

24-06-2015 20:21νικος κ.

παιδια εδω ειναι το θεμα http://www.kathimerini.gr/798148/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/dhlwnoyn-yeydws-agrotes-prokeimenoy-na-apofygoyn-epivarynseis-apo-tekmhria ,οποιος το διαβασε καταλαβαινει γιατι οι ευρωπαιοι τα εχουν με τους αγροτες.Ο σαμαρας πρωτα,και οι διεφθαρμενοι πολιτικοι μας δημιουργουν παραθυρακια για να φοροδιαφευγουν καποιοι με μαιμου αγροτικα εισοδηματα.Και βεβαια την πληρωνουν οι αυθεντικοι αγροτες.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΑΠΟ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ.Τα ακους Βαλαβανη!!!!αν δεν τα διορθώσετε τις βλακειες του σαμαρα,θα γινει εμφυλιος

Απάντηση

24-06-2015 17:47Αποστόλης

ΑΠΛΑ.. ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ

Απάντηση

24-06-2015 14:25Agrotis

20% θεριζοαλωνιστικη, 23% φορος απ το 1 ευρω κερδους, 27% η προκαταβολη φορου, παγια καλλιεργητικα λογιστικα εξοδα, φορολογηση επιδοτησεων αποζημιωσεων.. μη πληρωμη εξισωτικης βιολογικων επιστροφη πετρελαιου φπα.. δυστηχως δεν μενει τιποτα.. συγχαρητηρια στη νεα κυβερνηση.. ετοιμαστειτε να βγουμε στα μπλοκα δεν υπαρχει αλλη λυση..

Απάντηση

24-06-2015 14:24nickz

σα δεν ντρεπεστε λετε ενω ξερατε απο εξ αρχης οτι τιποτα δεν θα ισχυσει ουτε για τον ενφια που υποσχεθηκατε και κλεψατε την ψηφο του λαου,ουτε για την μη φορολογιση των επιδοτησεων αλλα φερνετε ακομη ποιο χειροτερα μετρα ουστ παλιογαιδουρια.

Απάντηση

24-06-2015 14:05Φωτεινή

Ακριβώς. Για να αγοράσουν τη γη οι μεγαλοτσιφλικάδες που ήδη αλωνίζουν στα χωριά πατώντας τους αγρότες στο λαιμό - και μάλιστα αφορολόγητα γιατί είναι λέει νέοι αγρότες. Κατά τα άλλα θέλουν αγροτική ανάπτυξη: με το πετρέλαιο πάνω από 1 ευρώ το λίτρο, τα εφόδια στα ύψη και αυτούς που έχουν της μηχανές συγκομιδής να χρεώνουν όσο τους κατέβει και τις τιμές των προϊόντων όσο θέλει ο έμπορος. Δε φτάνει που δε σου μένει τίποτα σου κοπανούν στο κεφάλι και έναν παχύ παχύ φόρο και άντε εσύ να καλλιεργήσεις... Θέλουν απλά να καταστρέψουν τους αγρότες...

Απάντηση

24-06-2015 13:53Ευθυμία

Τι ωραία που τα λένε από την άνεση του γραφείου τους... 2 μέρες καθυστέρησαν οι πληρωμές των υπαλλήλων του Οπεκεπε και έγινε ολόκληρο θέμα! Μας έχουν απλήρωτους χρόνια ολόκληρα, χρωστάμε σε φάρμακα, ζωοτροφές και εργατικά και μιλανε για επιπλέον φορολόγηση!!!!Ας μας πληρώσουν πρώτα ! Ας.ερθουν να ζήσουν όπως ζούμε , έστω για μια εβδομάδα!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία