BACK TO
TOP
Φορολογικά

Xωρίς πρόστιμα ως Παρασκευή οι φορολογικές δηλώσεις

Η προσαύξηση 0,7% μοναδική «ποινή» για όσους έχουν αμελήσει την υποχρέωση.

0
0
Περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση χωρίς να επιβαρυνθούν με το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ έχουν όσοι αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι δεν έχουν εκπληρώσει μέχρι στιγμής τη σχετική υποχρέωση.

Η μοναδική επιπλέον χρέωση που θα κληθούν να πληρώσουν οι εν λόγω φορολογούμενοι είναι η προσαύξηση του 0,7% επί του ποσού που τους αναλογεί.

Σε περίπτωση που το εκκαθαριστικό είναι μηδενικό ή πιστωτικό (δηλαδή δικαιούνται επιστροφή φόρου) «γλυτώνουν» και από αυτή την επιβάρυνση.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι δεν υπέβαλαν τη δήλωσή τους μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου που έληγε η προθεσμία έχουν χάσει το δικαίωμα  έκπτωσης 2% για την εφάπαξ εξόφληση (ίσχυε και αυτό μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου).

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έως τη Δευτέρα που εξέπνευσε η προθεσμία για την εμπρόθεσμη και χωρίς καμία κύρωση  προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων υποβλήθηκαν συνολικά 5,7 εκατομμύρια δηλώσεις.

Εξ αυτών:

- οι 2,39 εκατομμύρια είναι χρεωστικές, δηλαδή προκύπτει οφειλή φόρου. Ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.281 ευρώ.

- οι 1,066 εκατ. είναι πιστωτικές, δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου. Το μέσο επιστρεφόμενο ποσό είναι 302 ευρώ. 

- οι 2,26 εκατ. δηλώσεις είναι μηδενικές.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ανέρχεται σε 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία