BACK TO
TOP
Φορολογικά

Δε δίνουν ΦΠΑ αγρότες που πωλούν προϊόντα μέσω τρίτων

Παρά την τροποποίηση του κώδικα ΦΠΑ, πρόσφατα στη βουλή, οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος που πουλούν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων εξακολουθούν να μην έχουν την υποχρέωση της απόδοσης του φόρου που αναλογεί στο ποσό που καταβάλλουν οι παραγγελιοδόχοι (αγροτικοί συνεταιρισμοί, έμποροι) από την πώληση των αγροτικών προϊόντων για λογαριασμό τους.

Αγροτικά εισοδήματα στο Ε3 είτε τηρούνται βιβλία ή όχι

1
1

Η απόδοση ΦΠΑ που αναλογεί στην τελική αξία πώλησης των αγαθών αποδίδεται πλέον από τους παραγγελιοδόχους (αγροτικούς συνεταιρισμούς, εμπόρους). Η ρύθμιση αυτή αφορά στις περιπτώσεις που η εκκαθάριση του φόρου για τις πωλήσεις αυτές δεν εκδίδεται μηνιαία.

Οι αγρότες, των οποίων η εκκαθάριση των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων γίνεται κάτω του μηνός, θα αποδίδουν οι ίδιοι το ΦΠΑ των παραπάνω πωλήσεων. Με αυτό τον τρόπο, οι αγρότες βελτιώνουν την ρευστότητά τους και απαλλάσσονται από το διαρκές διοικητικό κόστος υποβολής αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-07-2017 22:18Κωστας

O συνεταιρισμός είναι ο στόχος πονηρε γιατί πουλώντας σχεδόν πάντα με απαλλακτικό λόγω εξαγωγής δεν προτιμητε από τους συνεταίρους οι οποίοι πουλάν και συμψηφιζουν τον φπα Και

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία