BACK TO
TOP
Φορολογικά

Ενιαία εισφορά ΕΛΓΑ για τα κηπευτικά ζητούν οι Μεγαρείς

Ενιαία εισφορά ασφάλισης της παραγωγής για όλα τα κηπευτικά και ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών στις συγκεκριμένες ευπαθείς καλλιέργειες, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων κατά την επίσκεψη του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στα γραφεία της οργάνωσης στα Μέγαρα την Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Ενιαία εισφορά ΕΛΓΑ για τα κηπευτικά ζητούν οι Μεγαρείς

0
0

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω συνεταιρισμός είναι από τους πρώτους που ξεκίνησε, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, μαθήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης Νέων Αγροτών, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης δράσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων του συνεταιρισμού με τον υπουργό τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα:

Εισφορές ΕΛΓΑ: Η πρόταση των συνεταιριστών προβλέπει την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ασφαλιστικής εισφοράς για όλα τα κηπευτικά, έτσι ώστε, στις μικρού κύκλου ζωής καλλιέργειες, οι παραγωγοί να μην είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν κάθε τόσο και νέες δηλώσεις. Την ίδια ώρα, καθίσταται αναγκαίο οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κινούνται ταχύτερα στις εκτιμήσεις των ζημιών, μιας και οι καθυστερήσεις οδηγούν σε απώλεια παραγωγικών κύκλων. Στην ίδια συνάντηση διατυπώθηκε επίσης η σκέψη, οι παραγωγοί κηπευτικών να έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν ανασφάλιστο ένα μέρος της παραγωγής τους, κάτι το οποίο σήμερα, λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης, δεν είναι εφικτό.

Άδειες Νερού: Το θέμα των διευκολύνσεων σε σχέση με το καθεστώς αδειοδότησης για τη χρήση νερού κρίνεται επιτακτικό, μιας και είναι πολλοί οι καλλιεργητές που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τις σχετικές εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν, ούτε νέες συνδέσεις ΔΕΗ να εξασφαλίσουν ούτε αναβάθμιση των υφιστάμενων παροχών ρεύματος να πετύχουν. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που η γραφειοκρατία οδηγεί σε καταστροφές καλλιεργειών.

Φόρος μελών συνεταιρισμών: Εδώ τέθηκε για μια ακόμη φορά το κοινό αίτημα όλων των συνεταιρισμένων αγροτών για καθιέρωση χαμηλότερου συντελεστή φόρου στα μέλη των οργανώσεων παραγωγών, ως κίνητρο για την συμμετοχή στα συλλογικά σχήματα αλλά και σαν αντίδοτο στη διακίνηση προϊόντων χωρίς παραστατικά (μαύρο χρήμα) που γίνεται με ευκολία.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda του Σαββάτου 24 Ιουνίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία