BACK TO
TOP
Φορολογικά

Επιστροφές φόρων σε 90 ημέρες το 2018, λέει ο Πιτσιλής

Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι μέχρι το φθινόπωρο του 2018 να γίνεται εντός 90 ημερών, όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία, η επιστροφή φόρων στους φορολογούμενους που τις δικαιούνται. Αυτό είπε στο περιθώριο συνεδρίου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής.

Aπαλλαγή φόρου μεταβίβασης για αγορά αγροτικής γης

2
0

Μιλώντας νωρίτερα από το βήμα του συνεδρίου ο ίδιος έκανε γνωστό ότι αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται το βασικό αρχιτεκτονικό σχέδιο της ΑΑΔΕ, «το 'blue print' της νέας Αρχής που θέλουμε να έχουμε μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια από τώρα. Και το ετοιμάζουμε αποσυνδέοντας τη σκέψη μας από δυσχέρειες και αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, θέτουμε φιλόδοξους στόχους για την αποτελεσματική φορολογική διοίκηση».

«Βασική επιδίωξη της μεταρρύθμισης αυτής είναι η πλήρης στροφή προς την πελατοκεντρική προσέγγιση, προς την εξυπηρέτηση φορολογούμενου, που θέλει να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του. Η συμμόρφωση θα γίνεται ολοένα και πιο εύκολη όσο μειώνεται η γραφειοκρατία, μειώνονται οι αγκυλώσεις, ηλεκτρονικοποιούνται οι συναλλαγές», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ διαμορφώνει -μεταξύ άλλων- νέα στρατηγική πληροφορικής και επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να απλοποιήσει τις διαδικασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση της ανάγκης παρουσίας των πολιτών σε εφορίες και τελωνεία, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, θεσπίζεται νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της Αρχής, δίκαιο και αξιοκρατικό, βάσει του οποίοι οι αποδοχές, δεν θα ακολουθούν μόνο τα τυπικά προσόντα και την αρχαιότητα, αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και το έργο που παράγει ο κάθε υπάλληλος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία