BACK TO
TOP
Φορολογικά

Συμπληρωματική φορολογική αγροτών χωρίς πρόστιμο

Η υποβολή των συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας της ύπαρξης νέων επιδοτήσεων, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε χωρίς πρόστιμο. Οποιαδήποτε χρονιά, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου, χωρίς περιορισμό και χωρίς πρόστιμο, διευκρινίζει με σχετικό του σημείωμα ο Γιώργος Θωμ. Παπαδημητρίου, Φοροτεχνικός – Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Νομού Καρδίτσας).

Συμπληρωματική φορολογική αγροτών χωρίς πρόστιμο

0
0

Όπως σημειώνει το θέμα των αγροτών να είναι μονίμως στην επικαιρότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα στις συναλλαγές με τις Δ.Ο.Υ.

Ένα από αυτό είναι  και το θέμα των συμπληρωματικών δηλώσεων φορολογίας λόγω των επιδοτήσεων, για το οποίο αναφέρει ότι:

Οι επιδοτήσεις καταβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και πάντως, όποτε έρχονται τα χρήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και είναι διαθέσιμα. Επειδή από τις πληρωμές αυτές δημιουργείται κάθε φορά υποχρέωση υποβολής συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων, έχω αποφασίσει να υποβάλλω τις συμπληρωματικές, κάθε φορά που θα ελέγχω τις επιδοτήσεις του πελάτη μου. Και αυτό γίνεται μία φορά το χρόνο, όταν προετοιμάζομαι για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπάρχει το χρονικό όριο που πολλοί επικαλούνται, ότι δηλαδή θα πρέπει οι συμπληρωματικές να υποβάλλονται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Κακώς σε κάποιες περιπτώσεις ζητήθηκε πρόστιμο. Η υποβολή των συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας της ύπαρξης νέων επιδοτήσεων, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε χωρίς πρόστιμο. Οποιαδήποτε χρονιά, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου, χωρίς περιορισμό και ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. Καλό είναι αυτό να εμπεδωθεί από τις Δ.Ο.Υ. και να σταματήσει πλέον η ταλαιπωρία των λογιστών κάθε φορά που χρειάζεται να υποβληθεί μία συμπληρωματική φορολογική δήλωση για τις επιδοτήσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία