BACK TO
TOP
Φορολογικά

Τα λεπτά σημεία πίσω από τις δεύτερες σκέψεις για το τεκμαρτό εισόδημα

Επιτέλους(!), εξ όσων δηµοσιεύονται στα τελευταία δύο τεύχη της Agrenda φαίνεται πως κάποιοι εχέφρονες αντελήφθησαν πως οι ξεκάθαρα ερασιτεχνικοί σε ισχύ νόµοι προσδιορισµού του Φορολογητέου Γεωργικού Εισοδήµατος, που «προσφέρουν» στον αγρότη όχι µόνο επιπλέον έξοδα, αλλά και την απόλυτη σύγχυση, και στα ταµεία ούτε το 1/3 των εισπράξεων του παρελθόντος, πρέπει να εγκαταλειφθούν. Πρόθεσή τους είναι να επαναφέρουν τον τεκµαρτό (τεκµηριωµένο), προσδιορισµό του φορολογητέου γεωργικού εισοδήµατος, µε αντικειµενικά κριτήρια (Νόµος 2238/1994).

Τα λεπτά σημεία πίσω από τις δεύτερες σκέψεις για το τεκμαρτό εισόδημα

1
0

Πανεπιστηµιακοί και άλλοι κορυφαίοι γεωργο-οικονοµολόγοι, µεταξύ των οποίων κι ένας µετέπειτα υπηρεσιακός υπουργός Γεωργίας (Υπ.ΑΑΤ.), εισηγήθηκαν τότε για πρώτη φορά τη µέθοδο του τεκµαρτού προσδιορισµού, που αποτελεί µία από τις εφαρµοζόµενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση φορολογική µέθοδο, προσαρµοσµένη στις ελληνικές συνθήκες και εξελίξιµη, ανάλογα µε τα επιπλέον στοιχεία, που ούτως ή άλλως θα προέκυπταν στο µέλλον.

Κάποιοι ανιδιοτελείς συντεχνίτες

Σύµφωνα δε, µε τη µετά από 18 χρόνια γνωµάτευση και των 5 πανεπιστηµιακών καθηγητών, εκπροσώπων όλων των εξειδικευµένων στη γεωργική λογιστική τµηµάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Γεωργική Λογιστική,  µπορούν πράγµατι τα φορολογητέα γεωργικά εισοδήµατα µε το νόµο 2238/1994 να εξατοµικευθούν σε πολύ µεγάλο βαθµό και µε µεγάλη ακρίβεια αποτελεσµάτων, όπως είχε προβλεφθεί από τους εισηγητές.

Παραθέτουµε, ως έχει, την τότε υπό πίεση χρόνου γνωµάτευση της 23/11/2012 των ως άνω καθηγητών, που µέσω της ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. (Επιστηµονική Εταιρεία Γεωργικής Οικονοµίας) έδωσαν συλλογική απάντηση στην από 12/11/2012 αίτηση της Π.Ε.Ν.Α. (Πανελλήνια Οργάνωση Νέων Αγροτών).

Ολόκληρο το δημοσίευμα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία