BACK TO
TOP
Φορολογικά

Από 15 Οκτωβρίου η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης

Oι «δεύτερες σκέψεις» του οικονομικού επιτελείου για την εξίσωση των φόρων μεταξύ των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης έμειναν τελικά. σκέψεις: Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης θα υλοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2012. Κάτι που αναμφίβολα αυξάνει το κόστος του πρώτου.

Από 15 Οκτωβρίου η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης

0
0
Με βάση τις τρέχουσες τιμές, η τιμή του πετρελαίου τον επόμενο Οκτώβριο θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά
Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε, πάντως, τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα.
Το υπουργείο επεξεργάζεται σενάριο που προβλέπουν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεί του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου που αφορούν στη σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία