BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

Με ρεύμα οικιακό και πρόστιμο 500 ευρώ τα αντλιοστάσια

Μάχη µε τις προθεσµίες δίνουν οι αγρότες για να νοµιµοποιήσουν τις γεωτρήσεις τους, προκειµένου να µην µετατρέψει η ∆ΕΗ το τιµολόγιο σε οικιακό από 1ης Νοεµβρίου, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί αποκλειστικά αυτό το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου μαζί με το περιοδικό Fresher.

Με ρεύμα οικιακό και πρόστιμο 500 ευρώ τα αντλιοστάσια

1
0

«Κολληµένες χιλιάδες αιτήσεις καλλιεργητών που περιµένουν έναν αριθµό πρωτοκόλλου για άδεια χρήσης νερού. Την ίδια ώρα, για να µην γκρεµίσουν τα αντλιοστάσια, τους επιβάλλεται πρόστιµο 500 ευρώ.

Ακόμα, διαβάστε σε αυτό το φύλλο της Agrenda, για την κατρακύλα 3,2% στο αγροτικό εισόδηµα. όπως θα ενημερωθείτε, καθοδικά κινήθηκαν τον Ιούλιο οι τιµές παραγωγού αγροτικών προϊόντων, καταγράφοντας µείωση κατά 3,2% σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστηµα πέρυσι. Ανάλογη περίπου πτώση σηµείωσαν και οι αγροτικές δαπάνες.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας για τον αναπτυξιακό νόμο. Χωρίς δεύτερο κύκλο αιτήσεων ο επενδυτικός, που αναθεωρείται.

Επίσης, πάνω από 13% ο φόρος αγροτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αντιµέτωποι µε διπλάσιους φόρους είναι από το 2015 οι αγρότες, µε την εφαρµογή των διατάξεων του νέου φορολογικού κώδικα. Τυχόν διαφορά δηλωθέντος και τεκµαρτού εισοδήµατος θα φορολογείται µε συντελεστή 26%, αντί του ισχύοντος 13%.

Νόµος η σύνταξη στα 62 χρόνια, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας. Κατατέθηκε τελικά στη Βουλή η ρύθµιση που προβλέπει συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 χρόνια, µε 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών.

Τα περιεχόμενα αυτού του φύλλου της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

 Επικαιρότητα

• Στους κόλπους της Ευρώπης τελικά παραµένει η Σκωτία σελ. 45

• Βραβεύτηκε στη ∆ΕΘ ο Κοντέλης για τη συνολική του προσφορά σελ. 46

 

Οικονομία

• Με συντελεστή 26% βαρύνονται τα τεκµήρια για τους αγρότες σελ. 24

• Μείωση εξόδων συγκοµιδής στον καπνό υπόσχεται µηχάνηµα στη ∆ράµα σελ. 40-41

 

Προγράμματα

• Στα µικρά Σχέδια Βελτίωσης θα µπει η χοιροτροφία της χώρας µας σελ. 16

• Με ορίζοντα τον Οκτώβρη ξεκινούν  οι πληρωµές των Νέων Αγροτών σελ. 17

 

Εμπορεύματα

• Καταρρίπτεται σταδιακά ο µύθος γύρω από την καλλιέργεια του ροδιού σελ. 20

• Με αφετηρία τα 45 λεπτά θα κινηθεί  το σύσπορο βαµβάκι στην Ελλάδα σελ. 27-30

 

Editorial

Κάτι δεν κάνουν καλά οι φέροντες την πολιτική ευθύνη διαχείρισης των  θεμάτων που έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή και το παράδειγμα των όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με το γάλα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Γιατί, τι χρειάζεται η χώρα μας στο αγελαδινό γάλα; Περισσότερες και πιο παραγωγικές αγελάδες, είναι η απάντηση! Ποιο είναι το πνεύμα που κυριάρχησε στην πολιτική της κυβέρνησης; Να διευρύνουμε την περίοδο ζωής στο «φρέσκο» γάλα, έτσι ώστε να μπορεί να έρθει στην ελληνική αγορά φθηνό εισαγόμενο και να πέσουν οι τιμές στην κατανάλωση!

Λίγο φθηνό εισαγόμενο μπορεί να ήρθε, οι τιμές όμως στην κατανάλωση δεν έπεσαν, πρώτον, γιατί η μεταφορά από τη βόρεια Ευρώπη έχει κόστος και δεύτερον, γιατί κανένας ανταγωνισμός δεν επιβάλει μια ουσιαστική διαφοροποίηση των τελικών τιμών διάθεσης του προϊόντος. Αντίθετα, το μόνο που πιέστηκε ήταν η εγχώρια αγελαδοτροφία, πράγμα που σημαίνει με τον καιρό, λιγότερες αγελάδες, μικρότερη παραγωγή γάλακτος, ακριβότερο προϊόν για τον καταναλωτή!

Αν κάτι χρειάζεται λοιπόν, είναι ένας σοβαρός σχεδιασμός για την αύξηση της παραγωγής και μάλιστα με τους όρους του διεθνούς ανταγωνισμού. Δεν είναι αδύνατο, μπορεί να γίνει, χρειάζεται δουλειά! Ήδη ορισμένες μονάδες, έστω και λίγες προς το παρόν, είναι σε θέση να παράγουν με τους ίδιους όρους που διαθέτουν το γάλα και οι αντίστοιχες εκμεταλλεύσεις του Βορρά. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν καλούνταν να λειτουργήσουν μέσα σε ένα σταθερό και ξεκάθαρο περιβάλλον λειτουργίας της αγοράς.

Η αγροτική παραγωγή έχει ανάγκη από επιλογές τομέων προτεραιότητας, από ζώνες ανάπτυξης των αντίστοιχων τομέων, ακόμα και από «ξεσκαρτάρισμα» προϊόντων, εκεί όπου η προσπάθεια καθίσταται άδικος κόπος! Γι’ αυτό όμως, χρειάζονται ηγέτες με τόλμη και όραμα!  

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία