BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Το νέο οργανόγραμμα ακυρώνει πρωτογενείς τομείς του ΥΠΑΑΤ, καταγγέλλει η ΠΕΓΔΥ

Με το οργανόγραμμα που εγκρίθηκε, δεν αναδεικνύεται ο παραγωγικός χαρακτήρας του Υπουργείου, ενώ τομείς σημαντικοί για την πρωτογενή και αειφόρο ανάπτυξη όπως οι Γεωργικές Εφαρμογές και η Βιολογική Γεωργία φαίνεται να εξαφανίζονται.

Σε κατάληψη το ΥΠΑΑΤ από γεωτεχνικούς υπαλλήλους του

1
0

Αυτό καταγγέλλει, με επιστολή της, η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ). Όπως σημειώνει, όσον αφορά το οργανόγραμμα του ΥπΑΑΤ που εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή, είναι γεγονός ότι ενώ είχε συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από το Υπουργείο, οι προτάσεις της δεν φαίνεται να υιοθετήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η αγροτική ανάπτυξη δε μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία ενός Υπουργείου οργανωμένου, ούτε νοείται χώρα με πρωτογενή τομέα του μεγέθους της Ελλάδας να μην έχει γεωργικές εφαρμογές.

Οι διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα ότι δεν θα χαθούν αρμοδιότητες μένει να αποδειχτούν, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η πολιτική ηγεσία δεν οφείλει μόνο να διαφυλάξει τις υπάρχουσες αρμοδιότητες αλλά και να παραμείνουν στα αρμόδια τμήματα και σε συγκροτημένες υπηρεσίες.

Δεν συνεισφέρει στη λειτουργία των υπηρεσιών, ένα οργανόγραμμα όταν δημιουργεί Διευθύνσεις Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών με τμήματα – υπηρεσίες με ανομοιογενή αντικείμενα δίχως να έχουν καμιά σχέση και σύνδεση με τον κορμό του υπουργείου.

Τέλος, είμαστε αντίθετοι στην διαθεσιμότητα-κινητικότητα των 131 συναδέλφων γιατί θεωρούμε ότι ΥΠΑΑΤ δεν είναι μόνο οι γεωτεχνικοί αλλά το σύνολο των υπαλλήλων του.

Στο Οργανωτικό Πλαίσιο για:

- την εβδομάδα αγωνιστικών δράσεων στο Δημόσιο

- τη 48ωρη Απεργία της 18ης και 19ης Σεπτέμβρη 2013 και

- τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΠΕΓΔΥ καλεί τα Περιφερειακά Συμβούλιά της να οργανώσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και να μας κοινοποιήσουν μέχρι την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 14.00 μ.μ. τις αποφάσεις τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία