BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Υπ' ατμόν οι κτηνοτρόφοι λόγω «κακών» πληρωμών

Κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι κτηνοτρόφοι για τα προβλήματα με τις πληρωμές της εξισωτικής.

Οι δικαιούχοι της εξισωτικής στο δήμο Ευρώτα

2
0

Προχειρότητα, έλλειψη πολιτικής ευθύνης και εμπαιγμό, καταγγέλλλουν οι κτηνοτρόφοι με αφορμή τα παρατράγουδα με τις πληρωμές τις εξισωτικής και τους φόβους για «κακή πληρωμή» και της ενιαίας ενίσχυσης λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων. Μάλιστα, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις κάτι που θα αποφασίσουν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, κάνει λόγο ότι οι ενισχύσεις για τα βοσκοτόπια θα υποστούν και άλλες περικοπές «σκοπιμότητας» με το τελευταίο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

«Η εξισωτική αποζημίωση που πήραν κάποιοι κτηνοτρόφοι είναι σημαντικά μειωμένη, ενώ το ποσό που έλαβαν ορισμένοι ως επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, καταγράφεται συρρικνωμένο ως 35%», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.

Μεταξύ άλλων, η ΠΕΚ υποστηρίζει ότι οι «κακές» πληρωμές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον αγροτο-κτηνοτροφικό κλάδο, ο κόσμος του οποίου, σύμφωνα με την Ένωση, βρίσκεται σε «απελπιστική κατάσταση».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος «δυστυχώς, από αναπτυξιακός μοχλός μετατρέπεται σε υποζύγιο, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας να μην μπορεί να δώσει την ώθηση που όλοι ισχυρίζονται ότι χρειάζεται η οικονομία μας».

Ολόκληρο το Δελτίο τύπου των κτηνοτρόφων έχει ως εξής:
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για προχειρότητα, έλλειψη πολιτικής ευθύνης και εμπαιγμό των κτηνοτρόφων. Οι κακές πληρωμές είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα με αποτέλεσμα την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κτηνοτροφικός κόσμος.

Οι κακές πληρωμές ενισχύουν την ανησυχία και τους φόβους μας για κακή πληρωμή και της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων, τα οποία θα υποστούν κι άλλες περικοπές «σκοπιμότητας» με το τελευταίο νομοσχέδιο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Καταθέτουμε την ανησυχία μας μαζί με την καταγγελία και καλούμε τους κτηνοτρόφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Το Δ.Σ. της Ένωσης θα συνεδριάσει την Πέμπτη στη Λάρισα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Οι φωνές των κτηνοτρόφων έχουν μετατραπεί σε κραυγή απόγνωσης με τον παραγωγικό αυτό κλάδο συνεχώς να συρρικνώνεται, τόσο σε παραγωγική δραστηριότητα όσο και σε ενασχόληση των ανθρώπων. Δυστυχώς, από αναπτυξιακός μοχλός μετατρέπεται σε υποζύγιο, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας να μην μπορεί να δώσει την ώθηση που όλοι ισχυρίζονται ότι χρειάζεται η οικονομία μας.

Το κτηνοτροφικό κίνημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ετών πρέπει να ξαναζωντανέψει και οι κτηνοτρόφοι να πάρουν την τύχη και το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία