BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Καμιά νύξη για εκλογές μέχρι να αλλάξει ο νόμος 4015, λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ

Στη γρήγορη αλλαγή του νόμου 4015/2011 για τους συνεταιρισμούς ποντάρει τον τελευταίο καιρό ο Τζανέτος Καραμίχας και η παλιά φουρνιά συνεταιριστών της ΠΑΣΕΓΕΣ, για να κερδίσουν άλλη μια φορά χρόνο παραμονής στις καρέκλες τους και να διαμορφώσουν τις όποιες προϋποθέσεις θα εξασφάλιζαν έναν νέο γύρο παρουσίας στα συνεταιριστικά πράγματα.

Καμιά νύξη για εκλογές μέχρι να αλλάξει ο νόμος 4015, λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ

1
0
Αρωγός στην προσπάθεια διάσωσης που καταβάλουν οι «παλιές καραβάνες» της Συνομοσπονδίας, ο προσφάτως διορισθείς Γραμματέας Αγροτικού και γ.γ. της οργάνωσης, Γιώργος Ανέστης, που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει τα κυβερνητικά στελέχη ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες αντικατάστασης του νόμου 4015 για τους συνεταιρισμούς.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Καραμίχας, έχει σπάσει τα τηλέφωνα των επιτελών της Αχαρνών, ζητώντας επίμονα από τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας και από τον υπουργό Θανάση Τσαυτάρη να επισπεύσει τις διαδικασίες σύνταξης του σχετικού νομοσχεδίου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, έχοντας αποσπάσει μια τηλεφωνική δέσμευση του υπουργού ότι οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν, έσπευσε να ενημερώσει με επιστολή τους προέδρους των Ενώσεων και των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε εκλογές και παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την αλλαγή του νόμου (βλέπε σχετική επιστολή).

Στο ίδιο μήκος κύματος, μετά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών στελεχών και εκπροσώπων των νέων αγροτών, ο κ. Ανέστης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ξεκινώντας τη νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης της γραμματείας μας, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη μας που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Αναβαθμίζουμε το ρόλο των μελών της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, δίνοντας “μεγαλύτερη φωνή” στα μέλη μας στα κεντρικά όργανα, θεσπίζοντας υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων σε κάθε περιφέρεια -πλέον της ΠΕ- θέτοντας κριτήρια αξιολόγησης για όλους μας και ζητώντας από όλους καινοτόμες προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Γραμματείας. Ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες της Γραμματείας, για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα. Αποφασίσαμε, με τα συνδικαλιστικά στελέχη, να εργαστούμε για τη διαμόρφωση των συνθηκών για την ίδρυση νέου Αγροτοσυνδικαλιστικού Φορέα με στόχο την εκπροσώπηση των αγροτών και αγροτισσών στα εθνικά και διεθνή φόρα, όπως και τη γενικότερη προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να επισπευσθεί η κατάθεση του νέου νόμου πλαισίου, για τους συνεταιρισμούς, που έχει συμφωνηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετά και το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής. Διαβεβαιώσαμε και δεσμευτήκαμε ότι η πρώτη προτεραιότητά μας, είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς για την ανασυγκρότηση της χώρας»

ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ ΠΡΟΣ ΕΑΣ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Κύριε Πρόεδρε
Σας γνωρίζουμε ότι μετά από πρόσφατη επικοινωνία μας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, επιβεβαιώθηκε εκ μέρους του ότι σύντομα πρόκειται να προωθήσει το νόμο πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στη Βουλή, έτσι ώστε να μη χρειαστεί  η προσφυγή σε νέα παράταση της θητείας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων μελών μας.  Να σημειωθεί ότι παρακολουθούμε στενά το θέμα αυτό και θα σας ενημερώνουμε ως προς την εξέλιξή του
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία