BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Και επίσημα ο Σύνδεσμος εξαγωγέων φυτικού υλικού

Ιδρύθηκε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο ΕΣΕΦΥ, με απόφαση 32/2013 του Ειρηνοδικείου Κρωπίας.

Και επίσημα ο Σύνδεσμος εξαγωγέων φυτικού υλικού

1
1

Μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη έκθεση Κηποτεχνίας του κόσμου FLORIADE 2012 (Βένλο, Ολλανδία), οι σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της παραγωγικής ανθοκομίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν οργανισμό προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα τους στοχευμένα και να κάνουν οργανωμένα δικτύωση με αντίστοιχους οργανισμούς διεθνώς.

Στις 15 Ιανουαρίου 2013, ο υπό ίδρυση ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΦΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΕΣΕΦΥ) έκανε την πρώτη συνάντηση ενδιαφέροντος των μελών και συζήτησης καταστατικού, ενώ τον Ιούλιο του 2013 κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο για σύσταση σε σώμα. Σε όλη αυτήν την περίοδο, έγιναν πολλές προσπάθειες και κινήσεις προς επιλεγμένες αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού (όπως Ιράν, Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία, Κατάρ και Κένυα) καθώς και η αποδοχή και συμμετοχή στην 1η «στρογγυλή τράπεζα» του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτωριούχων (European Nursery stock Association) (Κατάνια, 25-27 Ιουνίου 2013) , η οποία έδωσε σημαντική ώθηση στις προσπάθειες του ΕΣΕΦΥ στην επέκταση των εξαγωγών φυτικού υλικού κι έχει ήδη αποτελέσματα.

Οι εταιρείες και οι Συνεταιρισμοί που είναι μέλη του ΕΣΕΦΥ καλύπτουν όλη την γκάμα του φυτικού υλικού , όπως:

-φυτά κηποτεχνίας (πυξάρι, ιβίσκος, φοτίνια κλπ)

-μεσογειακά φυτά(ελιά, συκιά, αρωματικά φυτά κλπ

-φυτά υποτροπικών κλιμάτων (εσπεριδοειδή, καλαμοντίν, μποκαμβίλλια, πολυγάλα, καλλιστήμων κλπ)

- φυτά εσωτερικού χώρου και τροπικά (φίκος, ορχιδέες, αρδίσιες , μικρόφυτα και συνθέσεις σε κασπώ κλπ)

- καρποφόρα δένδρα (για όλα τα κλίματα)

-κωνοφόρα για ψυχρά κλίματα (κέδρος ,έλατο, κυπαρίσσι κλπ)

- τις μοναδικές Γαρδένιες compact (παραδοσιακές του Πηλίου)

- ιδιαίτερα «αρχιτεκτονικά» φυτά (ελιές με κορμούς σαν αγάλματα. πλατάνια κλπ)

-κάκτοι και παχύφυτα (περισσότερα από 800 είδη)

- ποικιλίες έτοιμου χλοοτάπητα (για όλα τα κλίματα)

 -υδροχαρή φυτά (νούφαρα, ίριδες κλπ)

-φοινικοειδή (και το σπάνιο Phoenix theophrasti)

- κλασσικές και παραδοσιακές ποικιλίες τριανταφυλλιάς (περισσότερες από 1000)

- δρεπτό άνθος (Πρωτέας, μοναδική καλλιέργεια για το μεσογειακό περιβάλλον)

- ποικιλίες σπορόφυτων βιολογικών λαχανικών και αρωματικών που αναπτύσσονται` υπό ειδικές συνθήκες.

Επίσης, μεταξύ των μελή, είναι η σημαντικότερη Ελληνική εταιρεία παραγωγής γλαστρών, ειδικές εκδόσεις κήπου & πρασίνου καθώς και μία παγκόσμια πλατφόρμα logistics σχετικής με τα φυτά.

Η «Ομάδα Ελληνικού Κήπου» (www.hellenicgardenteam.gr), οι επαγγελματίες που δημιούργησαν τον Ελληνικό Κήπο στη FLORIADE , είναι , τιμητικά, η προωθητική ομάδα του Συνδέσμου.

Έμβλημα του Συνδέσμου είναι ένα χαρακτικό που απεικονίζει το είδος Cerastium theophrasti (το αποκαλούμε Herba Olympica) , είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση ενδημικό του Ολύμπου. Το χαρακτικό είναι ευγενική προσφορά των «Φίλων της Βαλκανικής Χλωρίδας».

Η σημασία αυτού του Συνδέσμου αντανακλά επίσης στην εξαιρετική προσέγγιση της Κηποτεχνίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, ως σχεδιασμό, κατασκευή και συντήρηση, που οδηγεί σε πλήρης υπηρεσίες «διαχείρισης οικοσυστημάτων» στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης, όπως η νέα λογική των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» που υποδεικνύει η Ε.Ε προτάσσει. Επίσης ο ΕΣΕΦΥ θα δραστηριοποιηθεί και στους τομείς ανταλλαγής τεχνογνωσίας με συνδέσμους άλλων χωρών καθώς και στη συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε κι όχι μόνο.

Τα ΙΔΡΥΤΙΚΑ μέλη του ΕΣΕΦΥ είναι: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ, ΦΥΤΩΡΙΑ ΓΚΛΑΒΑΚΗ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΛΠ, MODAGRI, ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΙΛΗ, GARDENIA GROWERS GROUP, ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΑΜΜΟΣ, HELLASOD, ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΤΑ, ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΚΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ, ΦΥΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΛΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΦΥΤΑΓΟΡΑ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗ, GRYLLIS WATER LILLIES , MARIGOLD S.A, ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ ΑΓΕΕ, ΤΑΝΙ ΕΠΕ, ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΠΑΪΚΑΣ –ΚΩΝΣΤΑ, ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, RHOROLAND, RODOPLANT, ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΙΧΑΛΑΣ, ΚΡΗΣΣΑ ΓΗ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΛΟΥΚΙΣΣΑ και PLASTONA S.A, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ως συνδεδεμένα μέλη).

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Ειδικό Σύμβουλο και γεωπόνο Νίκο Θυμάκη, στο info@esefy.gr - thymakis@agroartistico.com και στο τηλέφωνο 6958104535.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-07-2014 08:03ΚΙΤΡΙΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

θελω να αγορασω σπορους για κυπαρισια. μπορειτε να μου πετε απο που ? τηλ 2271020521 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία