BACK TO
TOP
Business

«Μεγάλο λάθος το κλείσιμο των δυο ζαχαρουργείων»

Κυβερνητική παρέμβαση για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ της ΕΒΖ ζητά το ΓΕΩΤΕΕ.

Ενάντια στην μετακίνηση γεωπόνου το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας

0
0

Στη χειρότερη στιγμή έρχεται, σύμφωνα με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ να κλείσει τα εργοστάσια των Σερρών και της Ορεστιάδος.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, «τα τελευταία χρόνια γίνονταν προσπάθειες για την ανάκαμψη της καλλιέργειας με θετικά αποτελέσματα, ενώ η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω  και με την νέα ΚΑΠ δίνοντας επιπρόσθετα κίνητρα στην τευτλοκαλλιέργεια. Με το κλείσιμο των εργοστασίων η χώρα μας θα γίνει ελλειμματική σε ζάχαρη με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισαγωγές της, ιδιαίτερα δε, σε μια περίοδο που η προσπάθειά μας στρέφεται στην αύξηση των εξαγωγών».

Το ΓΕΩΤΕΕ ζητάει από την κυβέρνηση παρέμβαση ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία τα εργοστάσια «πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό σταθερότητα και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και της αγροτικής παραγωγής στο σύνολό της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εκφράζει την λύπη του για την λανθασμένη απόφαση της Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να κλείσει τα εργοστάσια της στις Σέρρες και την Ορεστιάδα.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έπρεπε έως και την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί με κάθε κόστος ιδίως σήμερα που η κοινωνία έχει στρέψει τα μάτια της στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Η οικονομία των περιοχών των Σερρών και της Ορεστιάδας στηρίζεται στην ύπαρξη και λειτουργία των εργοστασίων της ζάχαρης, δίνοντας θέσεις εργασίας και συνεχόμενη ανάπτυξη στην περιοχή. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια γίνονταν προσπάθειες για την ανάκαμψη της καλλιέργειας με θετικά αποτελέσματα, ενώ η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω  και με την νέα ΚΑΠ δίνοντας επιπρόσθετα κίνητρα στην τευτλοκαλλιέργεια.

Με το κλείσιμο των εργοστασίων η χώρα μας θα γίνει ελλειμματική σε ζάχαρη με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισαγωγές της, ιδιαίτερα δε, σε μια περίοδο που η προσπάθειά μας στρέφεται στην αύξηση των εξαγωγών.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας πιστεύοντας ότι το κλείσιμο των εργοστασίων της ζάχαρης θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα που θα διογκωθούν στο μέλλον, ζητά από την κυβέρνηση την παρέμβασή της, μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Β.Ζ.,  ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία τα εργοστάσια πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό σταθερότητα και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και της αγροτικής παραγωγής στο σύνολό της».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία