BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Την πλήρωσαν» οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξισωτική

Τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση του έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ και την προστασία των υπαλλήλων του, προκειμένου απρόσκοπτα να επιτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο σύλλογος εργαζομένων του Οργανισμού.

Ρευστό 38,4 εκατ. ευρώ το Δεκέμβρη από το «Αλ. Μπαλτατζής»

5
2

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βιαιότητας εναντίον των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:  

«Στις 18/8/2014 ένοπλος εισέβαλε στα γραφεία του Οργανισμού στην Κοζάνη αναγκάζοντας τους συναδέλφους να αποχωρήσουν από τα γραφεία τους, ενώ στις 19/8/2014,στα Χανιά, μικρή ομάδα παραγωγών παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων, αλλά και εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προπηλάκισαν και εκβίασαν τους συναδέλφους του τοπικού γραφείου, προσπάθησαν να αποσπάσουν εξοπλισμό της υπηρεσίας και στο τέλος κατέστρεψαν το προσωπικό αυτοκίνητο συναδέλφου. Όλα τα παραπάνω υπό το άγρυπνο βλέμμα της ΕΛΑΣ.

Αιτία των βιαιοτήτων, τόσο αυτών των τελευταίων ημερών, όσο και άλλων που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν κατά υπαλλήλων εντός ή εκτός υπηρεσίας, είναι το αποτέλεσμα των πληρωμών που προέκυψε έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλαίσιο τήρησης της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί.

Ταυτόχρονα με τα ατυχή αυτά περιστατικά, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την έκδοση πλήθους ανακοινώσεων τόσο από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και από εκπροσώπους, ευτυχώς λίγους, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, δυναμιτίζουν το κλίμα και πιθανόν άθελά τους παρακινούν μικρές ομάδες παραγωγών σε παράνομες συμπεριφορές.

Ενημερώνουμε άπαντες, ότι έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο έλεγχος των αιτήσεων και η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης και των Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε ότι η υπηρεσία μας είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος Οργανισμός για τις πληρωμές των αγροτών και δεν ευθύνεται, πόσο μάλλον οι συνάδελφοι εργαζόμενοι, για την ποιότητα των αιτήσεων των παραγωγών και την ορθή συμπλήρωσή τους, την οποία έχουν αναλάβει άλλοι φορείς. Χρέος μας είναι να τηρούμε την εθνική και κοινοτική νομοθεσία διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη πληρωμή των ορθών αιτήσεων, προστατεύοντας την εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση τους Έλληνες πολίτες από πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα προκύψουν από τη μη τήρηση των κανονισμών και θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρακαλούμε τους Έλληνες παραγωγούς, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να ενημερώνονται για την κείμενη νομοθεσία και να ελέγχουν αυστηρά αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ορθή καταχώριση των αιτήσεών τους. Οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν και θα είναι δίπλα τους παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και πληροφορία.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, παρόλο που ξέχασε να συγχαρεί τους εργαζομένους για το έργο τους, να συνδράμει τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση του έργου του Οργανισμού και την προστασία των υπαλλήλων του, προκειμένου απρόσκοπτα να επιτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Σημειώνουμε:

- Με την πραγματοποίηση των πληρωμών επιτυγχάνεται η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, η ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών και επομένως η τόνωση της εθνικής οικονομίας.

- Με την πραγματοποίηση ορθών ελέγχων και την εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία,διασφαλίζεται η πληρωμή των παραγωγών, αποφεύγονται πιθανοί καταλογισμοί και προστατεύεται η εθνική οικονομία.

Η Πολιτεία οφείλει να μας προστατεύσει. Είμαστε λειτουργοί της.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

21-08-2014 01:22ΚΟΛΟΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.Η ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΚΑΡΑΝΤΖΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΑΜΠΑΤΟΒΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΘΕΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ....

Απάντηση

20-08-2014 18:05john

όσες ανακοινώσεις και να βγάλει επίσημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ όλοι οι αγρότες δεν αλλάζουν γνωμη για τουσ εργαζόμενους του οργανισμού! Πολλά λαθη και τρομερή απάθεια, μηδέν σεβασμός!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία