BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συμβολαιακή στο καλαμπόκι με τιμή 18 λεπτά το κιλό ξεκινάει η ΕΑΣ Βόλου

Τις τιμές με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή του καλαμποκιού από τους αγρότες για τη φετινή σεζόν ανακοίνωσε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρός του, Νικήτας Πρίντζος.

Πλήρη στήριξη από όλα τα κόμματα θέλουν οι θεσσαλικοί συνεταιρισμοί

5
0

Eπιβεβαιώνοντας σχετικά ρεπορτάζ του Agronews και της Agrenda, για τους αγρότες η τιμή αγοράς από τον Α.Σ. Βόλου έχει καθοριστεί στα 18 λεπτά το κιλό με άμεση πληρωμή.

Δεδομένου ότι το καλαμπόκι θα αποτελέσει και το πρώτο προϊόν με το οποίο ο συνεταιρισμός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο πεδίο της συμβολαιακής γεωργίας, θα υπάρχει και «κλειδωμένη» τιμή αγοράς του καλαμποκιού από τους κτηνοτρόφους η οποία έχει οριστεί στα 21 λεπτά το κιλό.

Η διαφορά των 3 λεπτών το κιλό αφορά έξοδα συγκέντρωσης  , αποθήκευσης, συντήρησης, φύρα καθώς και το χρηματοοικονομικό κόστος .

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, «η πλήρης εφαρμογή της Συμβολαιακής Γεωργίας θα οριστικοποιηθεί εντός  Οκτωβρίου για όλο το θεσσαλικό χώρο για την εσοδεία του 2015. Θα αφορά το κριθάρι και η τιμή  θα καθοριστεί μετά από κοινή διαβούλευση».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «για την καλύτερη εφαρμογή και υλοποίηση αυτής της σημαντικής δραστηριότητας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα στηρίξει τους παραγωγούς με την χορήγηση γεωργικών εφοδίων καθώς και χορήγηση χρηματοδότησης Στην προσπάθεια αυτή συμπαραστάτης θα είναι και η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία συνεργαζόμαστε σε σημαντικό επίπεδο».

 

Ξεκινάει στις 25 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ

Ο κ. Πρίντζος  ανέφερε επίσης ότι στις 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας του Εργοστασίου της ΕΒΟΛ η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ επιδοτούμενο κατά το 40% και το υπόλοιπο καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια και χωρίς δανεισμό.

Εγκαίνια δεν θα γίνουν καθώς, όπως είπε, «στην άσχημη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, δεν αρμόζουν φιέστες και πανηγυρισμοί. Αυτά μπορούν να γίνουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και η χώρα κατορθώσει να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης».    

 

 

 

 

 



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία