BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Τρεις κρίκοι ένα τάλιρο

Τις επιχειρηµατικές τους δεξιότητες και όχι τις... γνωριµίες τους πρέπει να αναπτύξουν οι νέοι αγρότες, προκειµένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Τρεις κρίκοι ένα τάλιρο

0
0
Αυτό αναδείχθηκε στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που πραγµατοποιήθηκε 7-9 Σεπτεµβρίου στο Σοφικό Κορινθίας, στη διάρκεια του οποίου οι συµµετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να εκπαιδευτούν στις αρχές του σύγχρονου αγροτικού management και της συνεργασίας

«Η δυσκολία συνεργασίας είναι το µεγαλύτερο πρόβληµα που έχουν οι Έλληνες παραγωγοί», είπε στην Agrenda o Παναγιώτης Αλεανδρόπουλος, ειδικός γραµµατέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Βέβαια, όπως επισήµανε, η συνεργασία είναι απαραίτητη, καθώς «όταν είσαι µόνος σου υποχρεωτικά θα πουλήσεις το προϊόν σου όσο σου το πάρουν»

Στο συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του υπ.Α.Α.Τ., οι σύνεδροι ενηµερώθηκαν για τα θέµατα των εξαγωγών, των αναπτυξιακών προγραµµάτων και της φορολογίας και συµµετείχαν σε βιωµατικά σεµινάρια και σε ατοµικούς και οµαδικούς διαγωνισµούς.

Σύµφωνα µε τους διοργανωτές, «σκοπός των οµάδων ήταν να αποδειχθεί ότι η συνεργασία είναι θέµα καλών συµφωνιών και κανόνων και όχι γνωριµιών. Κάθε πρωί, οι οµάδες έκαναν µία σύσκεψη απολογισµού, αξιολόγησης των επιδόσεων της προηγούµενης ηµέρας, στρατηγικής για την τρέχουσα ηµέρα και επιβράβευσης των επιδόσεων των µελών, µε στόχο οι σύνεδροι να µάθουν να αξιολογούν αντικειµενικά και όχι συναισθηµατικά».
Καλύτερη σύνεδρος αναδείχθηκε η αγρότισσα και γεωπόνος Ευδοκία Μπουκουβάλα, κερδίζοντας χρηµατικό έπαθλο 300 ευρώ, και συµµετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών του ’15.

Όπως τονίστηκε, σκοπός στο φετινό Συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Π.Ε.Ν.Α., το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ειδική Γραµµατεία Κοινοτικών Πόρων, ήταν να αποτελέσει «διαφορετική εµπειρία» από τα προηγούµενα

Έτσι, η πρώτη ενότητα είχε ως στόχο να γνωριστούν οι σύνεδροι εξαρχής, σε αντίθεση µε τα προηγούµενα συνέδρια, όπως είπε ο Σπύρος Καχριµάνης, πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας. Επιπλέον, την πρώτη ηµέρα του Συνεδρίου, όπου συνολικά συµµετείχαν γύρω στα 60 άτοµα, περίπου 10 αγρότες - εισηγητές παρουσίασαν τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν και στη συνέχεια, ακολούθησαν οι οµιλίες των πολιτικών προσώπων.

Αναφερόµενος στα προβλήµατα του αγροτικού κόσµου, ο Γραµµατέας της ∆ΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισήµανε ότι «το Φ.Π.Α. στα γεωργικά εφόδια συνεχίζει να είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, ενώ παρά τις επίσηµες εξαγγελίες από τις αρχές του ‘13 για  µείωσή του, καµία τέτοια ενέργεια δεν έχει γίνει».
Τη διαφορά της Ελλάδας µε τις Νότιες χώρες όσον αφορά τη γραφειοκρατία επισήµανε ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ενώ ο αγρότης Κωνσταντίνος Κακούσιος κατέδειξε ότι η δήλωση στο ΟΣ∆Ε είναι ακριβότερη στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες

Χωρίς διαβούλευση«Τόσο για τη φορολογία όσο και για τη νέα Κ.Α.Π. δεν υπήρξε διαδικασία διαβούλευσης, ενώ και οι βοσκότοποι πέρασαν από τη Βουλή µε τροπολογία», επισήµανε ο ∆ηµήτρης Κοδέλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τα επιλέξιµα βοσκοτόπια, ο αγρότης Κώστας Τζιόµαλλος τόνισε ότι το 45 % στη ∆ράµα είναι µη επιλέξιµα, ενώ οι κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι για το ‘12-’13. Πλατινένιος χορηγός του Συνεδρίου ήταν η HAIFA Ν.Α. Ευρώπης, που καλύπτει την τελευταία 10ετία το 95% των υδατοδιαλυτών λιπασµάτων στην Ελλάδα, όπως τόνισε η εκπρόσωπός της Κατερίνα Παρθενίου.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία