BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με 6 αιτήματα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βάθη

Σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει εδώ και ένα μήνα, θα ζητήσουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι κτηνοτροφικές οργανώσεις της Κρήτης.

Σε τροχιά προετοιμασίας οι Κρητικοί για την κάθοδο στο Σύνταγμα

0
1
Η συνάντηση των επικεφαλής κτηνοτροφικών οργανώσεων με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα στο υπουργείο. Οι κτηνοτρόφοι υπογραμμίζουν ότι οι τοπικοί βουλευτές και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχουν ήδη ενημερωθεί για τα αιτήματα τους. Δεν θα δεχθούν λοιπόν να γίνει στον Υπουργό μια ακόμα… ενημέρωση, αλλά ζητούν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα που θέτουν

Εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων ζήτησαν μάλιστα τους βουλευτές που έκλεισαν το ραντεβού με τον κ. Καρασμάνη να παρέμβουν ώστε να βρίσκονται στη συνάντηση και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα. Κι όπως λένε οι επικεφαλής των κτηνοτροφικών οργανώσεων, αν δεν δοθούν απαντήσεις, τότε πρόκειται για κοροϊδία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστές των κτηνοτρόφων περιμένουν εδώ και καιρό τη συνάντηση με τον υπουργό, η οποία ορίστηκε ύστερα από αρκετές αναβολές.

Αναλυτικά τα θέματα τα οποία θέτουν με υπόμνημα τους οι κτηνοτρόφοι, το οποίο να σημειωθεί έχει κοινοποιηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου, τους βουλευτές και την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν ως εξής:

1. Επαναπροσδιορισμός της επιλεξιμότητας των κτηνοτροφικών εκτάσεων με την συμμέτοχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείο, ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά όργανα κτηνοτροφών).

2. Κατάργηση του ποινολόγιου του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ (πολυετείς κυρώσεις, κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης, αχρεωστητα), για περιπτώσεις όπου αποδεδειγμένα δεν φέρει ευθύνη ο παραγωγός.

3. Αλλαγή του άρθρου 15 παράγραφος 3 της υπ αριθμ. 280947/1982/07-03-2008 ΚΥΑ, που αφορά τις καταγγελίες για αγροζημιές.

4. Επανεξέταση όλων των προϋποθέσεων που λειτουργούν ως προσκόμματα από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μειωθούν οι δικαιούχοι προς πληρωμή παραγωγοί (λογαριασμοί ΔΕΗ, νερού, βεβαίωση σχολείου για τη φοίτηση των παιδιών, τιμολόγια αγοράς ηλεκτρονικών ενωτίων,  κ. α. ).

5. Να γίνουν δεκτές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι τροποποιήσεις στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012, όπου παρατηρούνται λογιστικά λάθη λόγω της για πρώτη φορά ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.

6. Κατάργηση κατ’ εξαίρεση για την Περιφέρεια Κρήτης του χιλιομετρικού ορίου των 50 χιλιόμετρων που εμποδίζει την ενεργοποίηση επιλέξιμης κτηνοτροφικής έκτασης για εκατοντάδες νομάδες κτηνοτρόφους

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-09-2014 11:27κατσαρα κατερινα

ποτε θα δοθει η ενιαια ενυσχιση για το 2014

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία