BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στους δρόμους από 1 Οκτώβρη οι κτηνοτρόφοι της Κρητης

Οι δράσεις της ΠΑΣΥ ξεκινούν 1η Οκτωβρίου με διαμαρτυρία στο ΚΕΑΟ στον Εσταυρωμένο.

Να ακυρωθούν τα αγροτοδικεία ζητά ο Ρίζος Μαρούδας

0
0

Σε κινητοποιήσεις προχωρά από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου η παράταξη Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) στην Κρήτη  που διαμαρτύρεται για τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού χώρου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «άλλη  μία χρονιά ξεκινάει με τα προβλήματα μας να διογκώνονται συνεχώς.

Από τη μία έχουμε το υψηλό κόστος παραγωγής και από την άλλη τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, όπως τα σταφύλια. Τα κάθε είδους χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, συνεχόμενες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, οι μικρότερες επιστροφές σε φόρο πετρελαίου και ΦΠΑ, και η αυξημένη φορολογία που ισχύει από φέτος με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και συντελεστή φορολόγησης 13%. Οι απειλές που ξεκίνησαν να έρχονται μέσω ΚΕΑΟ με ραβασάκια για οφειλές στον ΟΓΑ

Η αρνητική εξέλιξη με τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων, το σταμάτημα ή μείωση της εξισωτικής σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, και ο άμεσος κίνδυνος του καταρροϊκού πυρετού που έχει προσβάλει όλη τη χώρα και έρχεται απειλητικά και στη Κρήτη. Το εμπάργκο της Ρωσίας σε προϊόντα των χωρών της ΕΕ, που ήταν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο έδαφος της Ουκρανίας, με ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ από τη μια, και Ρωσία από την άλλη οδήγησε στο κλείσιμο της ρώσικης αγοράς για αγροτικά προϊόντα. Οι καταστροφές στα σταφύλια που προήλθαν από τις βροχές»

Ανησυχίες για τη νέα ΚΑΠ

Σύμφωνα με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπέρωση, «η νέα ΚΑΠ

 αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, θα αφανίσει χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ πήρε πρωτοβουλίες ενημέρωσης το καλοκαίρι και θα συνεχίσει να κάνει συσκέψεις και συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των αγροτών από τις συνέπειες της εφαρμογής της ΚΑΠ 2015 - 2020.

Το διάστημα του καλοκαιριού οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ που δραστηριοποιούνται σε Ομοσπονδίες και Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους πήραν πανελλαδικά μια σειρά από πρωτοβουλίες για το εμπάργκο, τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τον καταρροϊκό πυρετό, αναδεικνύοντας τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των αγροτών.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες, διεκδικώντας συγκέντρωση με κρατική παρέμβαση των προϊόντων που πλήττονται από το εμπάργκο, διάθεσή τους για τις λαϊκές ανάγκες και όχι στις χωματερές, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών. Διεκδικούμε άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, να μην αποχαρακτηριστούν τα 10 εκατ. στρέμματα βοσκότοπου, που θα σημάνει το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρών κτηνοτρόφων, να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Κινητοποιήσεις

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, έχει ως εξής

• Στην 1 Οκτώβρη 8:30πμ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στον Εσταυρωμένο, διεκδικώντας την κατάργησή του. Να σταματήσουν το ειδοποιητήρια και οι απειλές για κατάσχεση της γης και της περιουσίας μας σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000€ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

• Στις 4 Οκτώβρη 10:00 πμ συμμετέχουμε στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην ανεργία, τη φοροληστεία, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και της κοινωνικής ασφάλισης.

• Στις 1 Νοέμβρη ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία