BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις των συνεταιρισμών μέχρι 31 Δεκέμβρη

Περιθώριο τριών ακόμα μηνών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να υποβάλουν τις πάσης φύσεως φορολογικές δηλώσεις τους δίνει τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές της συμπολίτευσης, έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο και υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Οκτωβρίου.

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις των συνεταιρισμών μέχρι 31 Δεκέμβρη

1
0

Με την τροπολογία η σχετική προθεσμία που εξέπνεε στις 31 Σεπτεμβρίου παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη αφορά κυρίως ανενεργούς συνεταιρισμούς στους οποίους είχε δοθεί με άλλη πρόσφατη τροπολογία η δυνατότητα να κλείσουν σύντομα τα βιβλία τους και να περάσουν σε φάση εκκαθάρισης ή συγχώνευσης.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε στη Βουλή ότι η σχετική εγκύκλιος έφτασε στις ΔΟΥ μόλις την περασμένη εβδομάδα, επομένως η παράταση ήταν επιβεβληθμένη καθώς δεν υπήρχε χρόνος.

«Είναι γνωστό, λοιπόν, ότι δώσαμε με πρόσφατη σχετικά τροπολογία τη δυνατότητα σε ανενεργούς συνεταιρισμούς να κλείσουν τα βιβλία τους με συγκεκριμένες ατέλειες. Η εγκύκλιος προς τις ΔΟΥ, δυστυχώς, πήγε την προηγούμενη βδομάδα και η προθεσμία έληξε στις 30/9. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρατείνουμε την προθεσμία. Μιλάμε για συνεταιρισμούς που δεν υπάρχουν πια και κλείνουν με συγκεκριμένες φορολογικές δεσμεύσεις. Αυτό παρατείνεται και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό και γίνεται δεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.

Η τροπολογία  κατατέθηκε από τους βουλευτές Χρήστο Κόλλια (ΝΔ) και Χρήστο Γκόγκα ( ΠΑΣΟΚ) στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων» το οποίο αναμένεται να υπερψηφιστεί σε λίγο από την ολομέλεια της Βουλής.

Εξάλλου δεκτή έγινε τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγγας σχετικά με όσους απέκτησαν οικόπεδο κατ΄ εφαρμογή του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος και δεν τήρησαν τους προβλεπόμενους όρους, ή είναι κληρονόμοι του κατόχου του εν λόγω οικοπέδου. Με την εν λόγω τροπολογία προβλέπεται η παράταση του χρόνου εντός του οποίου θα πρέπει να ανεγερθεί κατοικία, έως 10 έτη.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία