BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Βέλη» εκτοξεύουν οι εργαζόμενοι για τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπ. Μάμαλης δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα και δεν προωθεί τα αιτήματα των γεωτεχνικών και των εργαζομένων καταγγέλλει με απόφαση της η Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα».

Απαξίωση του ρόλου των γεωτεχνικών βλέπει ο Σπ. Μάμαλης

0
0
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου 17-10-2014

Ανακοίνωση ΚαταγγελίαΟι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ υπενθυμίζουμε στο κ. Σπυρίδωνα Μάμαλη, ότι στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, παραβρίσκεται ως εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ και όχι ως μέλος μιας παρέας ή ως κομματικός εκφραστής της συγκυβέρνησης και ερωτούμε: Είναι απόφαση της διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ;
  • Η διάλυση των περιφερειακών δομών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σαν συνέπεια του Οργανογράμματος, που εισηγήθηκε το ΔΣ του Οργανισμού στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την καθοριστική συμβολή του κ. Μάμαλη.
  • Η υποβάθμιση και επί της ουσίας κατάργηση των ερευνητικών Ινστιτούτων Φυτοπροστασίας Πάτρας, Ελαίας Καλαμάτας, Αμπέλου Πύργου, Γάλακτος Ιωαννίνων, Εδαφολογίας Αθηνών, Γεωργικών Μηχανών και Κατασκευών Αθηνών, κλπ τα οποία μετατρέπονται σε τμήματα άλλων Ινστιτούτων ή εξαφανίζονται εντελώς.
  • Η κατανομή της συντριπτικής πλειοψηφίας των 100 ερευνητών που θα προσλάβει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ερευνητικές δομές ημετέρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που καταδικάζει σε αργό θάνατο τις ερευνητικές δομές της περιφέρειας
  • Καταγγέλλουμε τη στάση του κ. Μάμαλη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος αντί να διασφαλίσει τα δικαιώματα και να προωθήσει τα αιτήματά των γεωτεχνικών και των εργαζόμενων,  κόντρα στις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Ερευνητών (σημαντικός αριθμός Γεωτεχνικών είναι μέλη των δυο συλλόγων), λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά σχέδια της συγκυβέρνησης, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τις απολύσεις προσωπικού, την απαξίωση του ρόλου και έργου του Οργανισμού, τη διάλυση των περιφερειακών δομών του, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Οργανισμού σε ιδιώτες. Καταγγέλουμε επίσης την απαράδεκτη ανάκληση από τον πρόεδρο του παραρτήματος Θεσσαλίας του ΓΕΩΤΕΕ ομόφωνης απόφασης που είχε αποσταλλεί στο ΥΠΑΑΤ και στηλίτευε την ακολουθούμενη πρακτική κατάρτισης Οργανογράμματος του Οργανισμού με έγγραφο που υπέγραψε προσωπικά.
Καλούμε τα Τοπικά Παραρτήματα και τις παρατάξεις του ΓΕΩΤΕΕ με σχετικές αποφάσεις τους, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πνεύμα της απόφασης του Παραρτήματος Πελοποννήσου, που υιοθετεί τις προτάσεις του ΣΥΛΕΕΓΟ και της Ένωσης Ερευνητών σχετικά με την κατανομή των Ινστιτούτων και την πρόσληψη των 100 ερευνητών για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά σχέδια της συγκυβέρνησης και να διατηρηθεί ο δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας της Έρευνας της κατάρτισης και της πιστοποίησης – ελέγχου αγροτικών προϊόντων.     
Το προεδρείο της Γ.Σ.: Κασιώτη Τάνια, Μπουροδήμος Γιώργος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία