BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Σποροπαραγωγή μαλακού σίτου στην ΕΑΣ Αρκαδίας

Η Ένωση Συνεταιρισμών Αρκαδίας ξεκινά τη σποροπαραγωγή μαλακού σιταριού της ποικιλίας «Νέστος»

Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, λέει η ΕΑΣ Αρκαδίας

2
0

Την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 καλλιεργήθηκαν από συνεργαζόμενους με την ΕΑΣ Αρκαδίας παραγωγούς, περίπου 55 στρέμματα μαλακού σίτου «Νέστος» και πιστοποιήθηκαν σε άριστη συνεργασία με το ΚΕΠΠΥΕΛ Τρίπολης, περίπου 18 τόνοι σπόρου, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση σε συμφέρουσα τιμή για τους παραγωγούς.

Η ΕΑΣ Αρκαδίας προχώρησε στην εν λόγω δραστηριότητα προκειμένου να ισχυροποιήσει περισσότερο τη θέση της στην αγορά δημητριακών της περιοχής της, να βελτιώσει το εισόδημα των συνεργαζόμενων παραγωγών και να διαθέσει πιστοποιημένους σπόρους σε πιο οικονομικές τιμές στους παραγωγούς – μέλη της.

Στα άμεσα σχέδια της Οργάνωσης είναι η διεύρυνση της σποροπαραγωγής, εκτός από το μαλακό σιτάρι και την πατάτα που καλλιεργείται για σπόρο επί σειρά ετών στο σποροπαραγωγικό κέντρο Βουρβούρων, και σε άλλα είδη δημητριακών όπως το κριθάρι και η βρώμη.

Για την παραγωγή άριστης ποιότητας σπόρων και την πιστοποίηση τους, αποκτήθηκε από την ΕΑΣ Αρκαδίας καθαριστήριο σπόρων σιτηρών, το οποίο λειτουργεί στις αποθήκες της ΕΑΣ στην οδό Ναυπλίου στην Τρίπολη (πρώην Ψυγεία ΑΓΡΕΞ) και είναι στη διάθεση των παραγωγών που επιθυμούν να καθαρίσουν σιτηρά παραγωγής τους. - www.kalimera-arkadia.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία