BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Έκλεισαν το τελωνείο των Κήπων οι αγρότες

Υπό καταρρακτώδη βροχή, αγρότες και κτηνοτρόφοι των Φερρών απέκλεισαν την Τετάρτη το τελωνείο των Κήπων.

Έκλεισαν το τελωνείο των Κήπων οι αγρότες

0
0

Με  μια αιφνιδιαστική κίνηση, οι αγροκτηνοτρόφοι των Φερών στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου περίπου απέκλεισαν το τελωνείο των Κήπων με ΙΧ αυτοκίνητα για μιάμιση περίπου ώρα.

Είχε προηγηθεί μπλόκο των τρακτέρ στο σημείο του καταστήματος ΒΗΡΑ στο Αρδάνιο, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αγροτών από νωρίς.

Σε συνέλευση που έγινε νωρίτερα το στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο δημοτικό θέατρο Φερών που ήταν γεμάτο, αποφασίσθηκε να μετακινηθούν με τα τρακτέρ τους, τα οποία είναι παρατεταγμένα στο σημείο της λαϊκής αγοράς από την Κυριακή, στο τελωνείο σε μια συμβολική κίνηση για να προβάλουν τα αιτήματα τους.

Ισχυρές όμως αστυνομικές δυνάμεις , όπως γράψαμε πιο πάνω , τους απέκλεισαν στο Αρδάνιο, έτσι μια ομάδα περίπου 150 αγροκτηνοτρόφων με τα Ι.Χ τους από διάφορους παράδρομους έφτασαν στο τελωνείο το οποίο απέκλεισαν συμβολικά διαμαρτυρόμενοι και για το μπλόκο που τους έκαναν τα ΜΑΤ . Τελικά αποχώρησαν ειρηνικά μετά από επικοινωνίες που είχαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, και αύριο σε νέα τους σύσκεψη θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, η οποία όμως δεν πτόησε τους διαμαρτυρόμενους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου δέχονται απανωτά χτυπήματα, μετά το τεράστιο πλήγμα της ευλογιάς ήρθε και η περικοπή του 75% της ενιαίας ενίσχυσης λόγω του προβλήματος με τα βοσκοτόπια. Το τελευταίο ήταν που τους οδήγησε άλλη μια φορά στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Τα κυριότερα αιτήματά τους σχετίζονται με τις ζωονόσους, τις ζημιές στη φυτική παραγωγή, την τιμή του βαμβακιού, την εξισωτική αποζημίωση και φυσικά την ενιαία ενίσχυση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία