BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Να συσταθούν επιτροπές για βεβαιώσεις σε παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών»

Τη σύσταση τριμελών επιτροπών για τη χορήγηση βεβαιώσεων σε Παραγωγούς Πωλητές Λαϊκών Αγορών προτείνει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας σε επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Στρατηγάκο.

Κυνήγι των λαϊκών αγορών των βιοκαλλιεργητών

2
0

Αναλυτικά, η επιστολή: «σύμφωνα με τον Ν. 4264/2014 άρθρο 11 παράγραφος 1 και με τη μετέπειτα απόφαση με αριθμό Α2-704/ΦΕΚ 2126/4-8-2014 η Σύνθεση των Τριμελών Επιτροπών συστήνονται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο.

Στο άρθρο 1, παρ. β. της απόφασης Α2-704/ΦΕΚ 2126/4-8-2014 αναφέρεται ότι στις εν λόγω επιτροπές συμμετέχουν οι Πρόεδροι των οικείων Αγροτικών Συλλόγων και στην πράξη συγκρότησης της επιτροπής περιλαμβάνονται οι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων, σε κάθε συνεδρίαση όμως παρίσταται, κατά περίπτωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου στον οποίο ανήκει ο ενδιαφερόμενος παραγωγός.

Να θυμίσουμε ότι πρώτα με τον Νόμο Καποδίστρια και στην συνέχεια με τον Νόμο Καλλικράτη στους Καλλικρατικούς Δήμους συγκροτείται ένας Αγροτικός Σύλλογος ανά Δήμο με συνέπεια την κατάργηση των προηγούμενων.

Στην Π.Ε. Λακωνίας λειτουργούν νόμιμα εκλεγμένα οι Ενώσεις Νέων Αγροτών και Βιοκαλλιεργητών, συνδικαλιστικά όργανα των Αγροτών σε επίπεδο Αντιπεριφέρειας, καθώς και δύο κτηνοτροφικοί σύλλογοι.

Προτείνουμε για το β’ μέλος της Τριμελούς Επιτροπής για μεν τους παραγωγούς συμβατικών προϊόντων τον Πρόεδρο ή τον αναπληρωτή του από την Ένωση Νέων Αγροτών Π.Ε. Λακωνίας, για δε τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων τον αντίστοιχο Πρόεδρο ή τον αναπληρωτή του της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας και για την πώληση κτηνοτροφικών προϊόντων, οι αντίστοιχοι Πρόεδροι με τους αναπληρωτές τους.

Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και εύλογο και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία