BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στους σπόρους σιτηρών μπαίνουν οι Αρκάδες

Στο κοµµάτι της σποροπαραγωγής δηµητριακών επεκτείνει τις δραστηριότητές της η ΕΑΣ Αρκαδίας.

Πρόσκληση στην Ομάδα Ολοκληρωμένης διαχείρισης σίτου από την Αρκαδία

5
0
Η Ένωση κάνει την αρχή µε το µαλακό και το σκληρό σιτάρι ενώ θα ακολουθήσουν το κριθάρι, το καλαµπόκι και η βρώµη

Τη σεζόν 2013-2014 καλλιεργήθηκαν από συνεργαζόµενους µε την Ένωση παραγωγούς 55 στρέµµατα µαλακού σίτου «Νέστος» και, σε συνεργασία µε το ΚΕΠΠΥΕΛ Τρίπολης, πιστοποιήθηκαν 18 τόνοι σπόρου. Παράλληλα, όπως λέει στην Agrenda ο πρόεδρος, Θανάσας Τσιοτίνας παρήχθησαν 100 τόνοι σκληρού σιταριού ενώ για φέτος ο στόχος είναι οι 200 τόνοι.

Για την παραγωγή των σπόρων και την πιστοποίησή τους η Ένωση απέκτησε καθαριστήριο σπόρων σιτηρών που λειτουργεί στις αποθήκες της οδού Ναυπλίου στην Τρίπολη και, σύµφωνα µε τον κ. Τσιοτίνα, στους άµεσους στόχους της ΕΑΣ είναι η δηµιουργία ξηραντηρίου και µονάδας επεξεργασίας σπόρων- επένδυση η οποία θα οριστικοποιηθεί τους ερχόµενους έξι µήνες. Συνεχίζεται επίσης η παραγωγή πατατόσπορου η οποία ξεπερνάει τους 100 τόνους ετησίως.

Τέλος, η συνεργασία που υπάρχει δώ και αρκετά χρόνια µε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την προµήθεια βυνοποιήσιµου κριθαριού ( καλλιεργούνται συνολικά 5.000 στρέµµατα) περνάει από φέτος σε συµβολαιακή βάση. Στο εγχείρηµα που θα «τρέξει» µε τη συνδροµή της Τράπεζας Πειραιώς θα συµµετάσχει ένα µεγάλο ποσοστό των 60 παραγωγών κριθαριού.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία