BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Η ΠΕΝΑ στο πλευρό των κτηνοτρόφων

Τη στήριξή τους προς τους Έλληνες κτηνοτρόφους που διαδηλώνουν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

Τα τέσσερα αιτήματα της ΠΕΝΑ για τα αγροτικά

0
0
Μάλιστα, την ΠΕΝΑ στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας του κινήματος Στυλιανός Βογιατζής
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους κτηνοτρόφους της Θράκης, καθώς όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΑ, «έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον καταρροϊκό πυρετό που προσέβαλε τα κοπάδια τους» και υπάρχει κυβερνητική ολιγωρία στο θέμα των αποζημιώσεών τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΝΑ:«Στο πλευρό των κτηνοτρόφων όλης της χώρας που διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα βρίσκεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), η οποία εκφράζει την συμπαράσταση της για τα δίκαια αιτήματα τους.  Εκπροσωπώντας την ΠΕΝΑ ο γενικός γραμματέας του κινήματος Στυλιανός Βογιατζής συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, οι οποίοι διεκδικούν λύσεις σε ζητήματα του κλάδου τους όπως η εξισωτική αποζημίωση, ο καταρροϊκός πυρετός, οι βοσκότοποι,  η νέα ΚΑΠ, το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας αλλά και οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Αρκεί να επισημάνουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η εξισωτική αποζημίωση είναι μειωμένη έως και 70%, ενώ μεγάλες είναι και οι περικοπές στην ενιαία ενίσχυση. Μάλιστα σε περίπτωση που δεν αλλάξει η κατάσταση τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος για περαιτέρω συρρίκνωση στον κλάδο, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστιες απώλειες σε γάλα και κρέας και άρα επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου.
Η ΠΕΝΑ στηρίζει έμπρακτα και τους κτηνοτρόφους της Θράκης  οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον καταρροϊκό πυρετό που προσέβαλε τα κοπάδια τους. Οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας στο θέμα του καταρροϊκού πυρετού είναι ελλιπείς και ζητάμε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων αλλά και την ενίσχυσή τους με κτηνιάτρους καθώς υπάρχει έλλειμμα σε εκπαιδευμένο προσωπικό».  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία